11.08.2016

Salâ İle Başladık, Salâ İle Bitirdik…

27 gündür meydanları boş bırakmayan Erzincanlılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla “Milli İradeye Saygı” nöbetlerine noktayı koydu.

15 Temmuz günü yaşanan sözde darbe girişiminin, ihânet kalkışmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti ile ay yıldızlı bayraklarla meydanlara koşan yediden yetmişe binlerce Erzincanlı, 27 gündür sabahlara kadar tuttukları “Milli İradeye Saygı” nöbetlerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla; Vali  Ali Arslantaş, Belediye Başkanı  Cemalettin Başsoy, il Müftüsü Yavuz Karabayır, diğer İl protokolü ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte coşku içerisinde noktayı koydu.

Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı  Cemalettin Başsoy, il protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının vatandaşları selamlaması ile başlayan programda, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından tüm şehitlerimiz, gazilerimiz, milletimiz, ülkemiz ve ümmet-i Muhammed’in selâmeti için dualar edildi.

Milli İradeye Saygı nöbetlerinin son gününde Erzincan Belediyesine ait Mehteran takımı büyülü gösterisiyle Erzincanlıları coşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayın aracılığıyla tüm yurtta olduğu gibi Erzincan’daki Cumhuriyet meydanını kırmızı beyaza büründüren vatandaşlara seslendi. Saatlerin gecenin 24.00’ünü gösterdiği vakitlerde milletiyle bir bütünlük ve beraberlik mitingi düzenleyen Cumhurbaşkanı’nın tarihte bir benzeri görülmeyen ilk’e imza atarak meydanlarda Milli İradeye Saygı mitingi düzenlemesi, bu milletin bölünmezliğini ve yenilmezliğini bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Vali Ali Arslantaş, meydanı dolduran binlerce vatandaşa seslenerek yaptığı konuşmada; “Salâ ile başlamıştık, salâ ile bitirelim. Pazar günü virgül koymuştuk bugün nokta koyduk. Ama bizim için paragraf başları hiç bitmez. Yeni bir paragraf yazmak istediğimizde bizler yine buradayız. ”dedi. “Milli İradeye Saygı” nöbetlerine İl Müftümüz Yavuz Karabayır tarafından salâ okunarak son verildi.