26.09.2016

Aslanlı Mahallesinde Yeni Yapılacak Olan Camii İçin Temel Atma Töreni

Törene Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle,  İl Müftü Vekili Harun Özkan, Ak Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut,Aslanlı Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Recep Kılıç, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bedir Limon ve mahalle sakinleri katıldı.

Arkamızda Kalacak Hoş Sedaların En Önemlisidir

Mahallede caminin yetersiz kaldığını belirterek yeni camii inşaatına başladıklarını belirten Aslanlı Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Recep Kılıç; "Cami yaptırmak eser bırakmak insan yetiştirmek, biz bu dünyayı terk ettikten sonra arkamızda kalacak hoş sedaların en önemlisidir. Hayır hasenat gönül işidir. Bu nedenle dernek yönetimi ve üye arkadaşlarla birlikte bu camimizi mahallemize kazandırmak adına elimizden geleni yapacağız. Camiler Müslümanların problemlerinin çözüme kavuşturulduğu birlik ve beraberliklerin pekiştirildiği ve İslam kardeşliğinin temellerinin atıldığı böylece toplumda ortak bilincin oluşturulduğu mekânlardır. Camimiz her dönem ve kıyamete kadar İslam’ın sembolü olarak kalacaktır. Müslüman toplumlar her coğrafyada ve her dönemde camii yapımına büyük önem vermişler ve camii merkezi şehir ve beldeler oluşturmuşlardır” dedi.

Camilerimiz Müslümanlığın Hem Tapularıdır Hem Göstergesidir

İl Müftü Vekili Harun Özkan ise açıklamasında; ‘’Şu anda Aslanlı mahallesinin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Camilerimiz beldelerin müslümanlaşmasının hem tapularıdır hem göstergesidir. Okunan ezanlar bir ülkenin, bir şehrin Müslüman olduğunun belgesidir. Bu mahallemizde yakınlarda bir caminin olmayışı buranın bir eksikliğidir. bir güzelliğinin, bir süsünün bulunmayışındandır. Bizler dernek başkanımızla bu konuda istişare ettik. Belediyemizin tahsis etmiş olduğu bu arsanın camii olarak temelini atacağız inşallah... Burada hızlı bir gayretle camimiz yapılacak Allah’ın izniyle” dedi.

Camiler Ülkenin Tapusudur

İl müftü vekili Harun Özkan’ın konuşmalarının ardından Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, "Bu gün çok şükür burada yaptığımız iş itibariyle Müslümanlığın kalesi olacak, abidesi olacak bir caminin temelini atmak üzere toplanmış bulunuyoruz" diyerek; “Mescitler Küba’da başlayıp Medine-i Münevvere'de efendimizin mimarlığı ile yapılan mescitlerdir, ilk başlangıç bu. Daha sonra Anadolu’nun fethedilmesi ile birlikte her yerde hamd olsun kubbeleri gök kubbe ile birleşen ve o gök kubbeye de ezân-ı Muhammedî’yi ulaştıran, minareleri ile buluşturan camilerimiz o günden bu güne kâinatın sultanı efendimizin, mimarlığı ile birlikte devam eden ibadethanelerdir. Onlar ülkenin tapusudur. İşte bu gün burada bu manevi yerlerden birinin daha temelini atacağız. Yine âlemlerin sultanı diyor ki: 'Bu yeryüzünde bir mescit yapan, yapılmasına vesile olan ve o mescidde huzur içerisinde namaz kılan ne kadar bahtiyar, ne kadar şanslı... Dünyada bir cami yaptırana vesile olana Rabbim cennette bir köşk verecektir bunun da müjdesi veriliyor” şeklinde konuştu.