14.10.2016

Selahattin Demirci ve Yavuz Selim İlköğretim Okulu Öğrencilerinden FSM Camiine Ziyaret

“Camiler Haftası” münasebetiyle ilimizin Selahattin Demirci İlköğretim Okulu Öğrencileri ve Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri Fatih Sultan Mehmet Camiine bir ziyarette bulundular.

Kendilerini camii imam hatibi Maşuk Nayir’in karşıladığı öğrenciler, caminin bölümlerini gezerek kendilerinden çeşitli bilgiler edindiler. Hem camileri tanımak, hem camilerle buluşmak, hem de “Cami ve Kitap” temasının işlendiği haftamızda “Cami; kitap, bilgi, huzur dolu, sen de gel sen de oku” sloganından hareketle öğrencilerin ziyaretlerinin çok anlamlı ve isabetli olduğunu söyleyen Nayir, öğrencilerle tek tek ilgilenerek kendilerine teşekkür etti.

“Camiler Haftası”nda camilerin olduğu kadar camilerin bekçisi, hizmetçisi, müdâvimi ve muallimi konumundaki din görevlilerinin/din gönüllüsü kardeşlerimizin de toplum nazarındaki yararına ve zaruretine dikkat çekerek öğrencilere bu konuda çeşitli bilgiler anlattı.

Ziyaretin sonunda Cami görevlileri, öğrencilere ve kendilerine nezaret eden öğretmenlerine camiler haftası münasebetiyle dağıtılan kitaplardan hediye ettiler.