22.04.2017

Bünyamin Albayrak, Personele Yönelik Seminer verdi…

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, İl müftülüğü Konferans Salonunda müftülük personeline yönelik bir seminer verdi.

İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Müftü Yardımcıları Harun Özkan, Dr. Mehmet Reşat Şavlı, daire personeli, Kur’an Kursu öğreticileri ve din görevlilerinin katıldığı program, Yoğurtlu Beldesi İmam Hatibi Yusuf Kocatürk’ün tilavet ettiği Kur’an-ı Kerim ile başladı.

İl Müftümüzün açış konuşmasının ardından personele hitap eden Albayrak, Kutlu Doğum Haftası Teması olan Hz. Peygamber ve Güven Toplumu vurgusunun yanı sıra, din görevlisi ve gönüllüsü olan hizmet erbabında bulunması gereken niteliklerden bahsetti. “Medine’den Medeniyete Uzanan Yolculuk” sinevizyon sunumu eşliğinde çok önemli noktalara değinen Albayrak, personelimize dikkatli ve düşündürücü hitaplarda bulunarak ve Allah’ın (c.c.); “öğüt ver, zira öğüt inananlara fayda verir” düsturundan hareketle gerekli hatırlatmalarda bulundu.

Seminer programının ardından müftülük makamına ziyarette bulunarak, müftülüğümüzün hazırladığı “İl Müftülüğü 2016-2017 Brifing filmi”ni izleyerek müftülüğümüzün çalışmaları ve yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgiler edindi.

Aynı günün akşamı saat 19.00’da umumi konferans ve ertesi gün Cami-i Kebir Sabah Namazı Hadis Sohbeti ve Gençlik Buluşması programına konuşmacı olarak katıldı. Recep Demir Erkek Kur’an Kursuna da bir ziyarette bulunan Albayrak daha sonra ilimizden ayrıldı.