01.05.2017

TDV Erzincan Şubemizden Üniversite Öğrencilerine Destek…

Erzincan İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan Şubemiz tarafından üniversite öğrencilerine yönelik Erzincan’da açılan yurt ve ev sayısının artırılmasına çalışılıyor.  Müftülüğümüze bağlı 1 adet kız öğrenci yurdu, 6 adet öğrenci evinde toplamda 83 öğrenci barınıyor. Yurtta ve öğrenci evlerinde kalan gençler ile daha sağlam iletişim kurma çalışmalarına devam eden Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan Şubemiz öğrenci evleri, yurt ve pansiyonlarda çeşitli programlar düzenliyor. Programlar da, sohbet ve Kur’an öğretimi faaliyetleri de birlikte icra ediliyor.

Müftülüğümüz ve Vakfımızın ilimiz şubesi tarafından tarafından üniversite öğrencilerine gıda yardımı ve kira yardımında bulunuyor.

Müftülüğümüzün desteğinde ve Vakıf Şubemizin kontrolüne ait evlerde ve yurtta kalan öğrenciler; “Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan Şubesi ve Erzincan Müftülüğü burada bizlere sahip çıktı. Burada bize gıda ve kira yardımında bulunuyorlar. Biz burada olmaktan ve yapılan yardımlardan memnunuz. Özellikle maddi durumu kötü olan arkadaşlar için bu çok büyük bir nimettir. Bu şekilde Türkiye Diyanet Vakfının ve Erzincan Müftülüğünün bizlere sahip çıkması bizim için çok iyi oldu ve okumamıza da yardımcı oldu.

Buraya geldiğimizde daha önceden yer ayarlamadığımız için kalacak yerimiz yoktu. Diyanet Vakfını tercih etmemim sebebi güvenilir olmasıydı. Diyanetin böyle bir hizmet vermesi çok güzel bir şey. Diyanetin bu hizmeti geliştirmesini istiyoruz. Evlerimiz de yapılan Kur’an-ı Kerim dersleri de çok güzel. Bunun için Erzincan’a ve Erzincan Müftülüğüne teşekkür ediyoruz” dediler.

Haberin TV'de yayınlanan Videosu

Erzincan Üniversite Öğrenci Evleri ve Yurtları Videomuz