12.10.2017

Bilal-i Habeşî Kur’an Kursu 4-6 Yaş Grubu Miniklerinden Aşûra Etkinliği

Müftü Yardımcımız Harun Özkan, Din Eğitimi ve Hizmetleri Şube Müdürümüz Ali Şen ve Hac-Umre Şube Müdürümüz Hüseyin Ünal’ın katılımlarıyla, Bilâl-i Habeşî Kur’an Kursu 4-6 Yaş Grubu öğrencileri arasında aşûra etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik dolayısıyla görüşlerini ifade eden müftü yardımcımız Harun Özkan; “Bilal-i Habeşî Kur’an kursumuzun görevlileri ve öğrencilerin iştirakiyle düzenlemiş oldukları aşura yemeğinin dağıtımda bulunduk elhamdülillah… Kardeşlerimiz büyük bir gayretle, büyük bir azimle, bir özveriyle aşure gününü, Muharrem ayını çeşitli etkinliklerle kutlamanın gayreti içerisine girmişler, en sonunda da elbirliği ile aşura yemeği pişirmişler. Etkinliklerine bizleri de davet ettiler. Öğrencilerle, 4-6 yaş grubu yavrularımızla, hanımefendilerle topluca aşure yemeğini tattık ve kabulü için Cenâb-ı Hakk’a dua eyledik. Cenâb-ı Allah kabul buyursun. Daha nice aşuralara sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde ulaşmayı bizlere, milletimize, âlem-i İslam’a nasip ve müyesser eylesin. Kerbelâ vakasındaki gibi acı olayların da, bir daha yaşanmamasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Aşûra peygamberlerin Muharrem ayının 10.  gününe denk gelen aşura günü ve aşura yemeğine ad olan aşura, peygamberlerin sıkıntılardan kurtulmalarına vesile olan bir gün olarak biliniyor, ümmet-i Muhammed’inde günahlardan sıkıntılardan kurtulmasına inşallah vesile olmasını, Cenabı haktan niyaz ediyoruz. Aşura ayrışmalara, bölünmelere, birbirimize husumet duymamıza sebebiyet vermemelidir. Birliğimizi, beraberliğimizi, pekiştirmemize vesile olmalıdır ve tarihte yaşanan üzücü olaylardan ibret almak suretiyle tekrar aynı olayların meydana gelmemesine zemin hazırlanması için de, elimizden gelen say-u gayreti göstermeliyiz. Cenâb-ı Allah yar ve yardımcımız olsun, ümmet-i Muhammed’in birliğini, beraberliğini daim eylesin. Vatanımızı, milletimizi kaim eylesin. Görünür görünmez kazalardan, belalardan ordumuzu, güvenlik güçlerimizi, milletimizi, devletimizi muhafaza eylesin, teşekkür ediyorum” dedi.