30.01.2018

Cami-i Kebir’de Sabah Namazı Buluşmaları ve Hadis Sohbetleri

27.01.2018

Her hafta Cumartesi günleri ilimiz merkez camiilerinden Yenişehir Camii’nde (Cami-i Kebîr) Sabah namazı buluşmalarıyla birlikte Kur’ân-ı Kerim’den bazı ayetlerin sunduğu mesajlarla birlikte hadis-i şerif sohbetleri yapılmaktadır.

Yapılan programa Rabbimize hamd olsun ki, büyük bir teveccüh ve katılım sağlanmıştır. Gönülleri sohbet halkalarıyla sık sık buluşan, namaz aşkı ile dolup taşan istekli ve bir o kadar da dikkatli ve hassasiyet sahibi cami cemaatimiz her Cumartesi sabahı Cami-i Kebir’i şenlendirmekte ve sabahın feyzinden, bereketinden istifadeye çalışmaktadır.

Hayırsever vatandaşlarımızın, diğer bazı teşekküllerin çorba ikramıyla destek verdiği ve bereketine katkıda bulundukları sabah namazı programlarımızın bu haftaki konuğu, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen idi.

Kılınan namazın, okunan Kur’ân’ın ve yapılan tesbîhâtın ardından kürsüye gelen Müftü Burhan İşliyen, ilâhi vahyin sunduğu bir takım mesajlardan hareketle, bir bilincin oluşmasına katkı sağlamak adına bugün toplumumuzda hafifleştirilerek, kibarlaştırılarak, başka başka isimler altında büyük günahların işlendiğine ve bunların toplum nazarında sıradanlaşmış hadiseler haline geldiğine dikkatleri çekti. Hz. Peygamber ve ashâbının yaşadığı hayattan tablolar ve örnekler sunarak konuya açıklık getiren Müftü Burhan İşliyen, ülkemizin de içerisinde bulunduğu hassas günlere, savaş haline, ordumuza ve askerlerimize, şehitlerimize duâlar etmemiz gerektiğini hatırlatarak sohbetini tamamladı.

Daha sonra İl Müftümüz Yavuz Karabayır, ülkemiz, askerlerimiz, ordumuz, emniyet güçlerimiz, şehit ve gazilerimiz için, onların yakınları ve tüm mağdurlar için duâlar ettiler, cemaat hep birlikte amin dediler ve program sona erdi. Sabah namazı süresince sık sık duygu dolu anların yaşandığı ve hissiyatın zirveye ulaştığı cemaat görüntüleri gözlerden kaçmadı.