14.04.2018

Miraç Kandili Münasebetiyle Şehit Uzm. Çvş. Serdal Güneş ve Tüm Şehitlerimiz İçin Mevlid-i Şerif Okundu

09.04.2018 Pazar günü İlimiz Kemaliye ilçesinde tespit edilen dinamitlerin imhası esnasında kazaen şehit olan Uzman Çavuş Serdal Güneş ve tüm şehitlerimiz için Miraç Kandili münasebetiyle ilimizde Mevlid-i Şerif okutuldu.
Akşam namazını müteakiben Erzincan Terzibaba Camiinde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Erzincan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu, kamu kurum müdürleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Müftümüz Yavuz Karabayır’ın da katıldığı programda müftümüz kasîde okudu, sohbet etti ve duâlarıyla şühedânın yad edilmesine vesile oldu. Mevlid-i Şerif programında şehit Uzman Çavuş Serdal Güneş ve tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilavet edilerek, tekbirler ve salâvatlar eşliğinde okunan duâlar tüm şehitlerimizin rûhuna ithaf edildi.
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şeriflerin ardından şehit Uzman Çavuş Serdal Güneş ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi. Öte yandan tüm cami cemaatinin ise Miraç Kandilini kutlayarak, bu gecenin bütün insanlık için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olmasını temenni etti.