13.07.2018

15 Temmuz Milli İrade Nöbeti’nin 2. Yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı Doldu Taştı

Erzincan'da 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle binlerce Erzincan’lı Cumhuriyet Meydanında Cuma namazını kıldı.

Erzincan Belediyesi ve Erzincan İl Müftülüğü tarafından Cumhuriyet Meydanına serilen hasırlar üzerinde saf tutan vatandaşlar meydanı hınca hınç doldurdu. Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin ÇETİN tarafından yapılan sohbet ve duâ ile birlikte kıldırılan Cuma namazına il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin ÇETİN, verdiği vaazda darbe girişimi sırasında uğradıkları saldırı sonucu hayatını kaybederek şehit olan herkese Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Müftü ÇETİN, FETÖ terör örgütünün, İslam’ın ahlaki hassasiyetlerini, peygamber sevgisini, zekat ve sadakayı, kurbanları ve tüm dini değer ve kavramları, Allâh’ın adını ve dinini kullanarak istismar ettiğini söylediği sohbetinde şu ifadeleri kullandı; “Milletçe tek yürek, yek vucüt olarak meydanlara aktık. Birlik ve beraberliğimize, istiklal ve istikbalimize karşı girişilen saldırıya hep birlikte dur dedik. İmanımızdan ve vatan aşkımızdan aldığımız o muazzam rûh ile hain emelleri boşa çıkardık. Feraset ve basiretimizle, büyük bir felaketin eşiğinden döndük.

Suret-i haktan görünen ama batıla hizmet eden FETÖ terör örgütü, imanımızı ahlaki hassasiyetimizi, peygamber sevgimizi, zekat ve sadakamızı, kurbanlarımızı, hasılı tüm dini değer ve kavramlarımızı istismar etti. Kendi menfaati uğruna milletimizin varlığına, birlik ve beraberliğine, ülkemizin geleceğine kast etti.”

ÇETİN, yaptığı sohbetin ardından milletimiz için, ümmet-i Muhammed için, islâm dünyası ve bütün insanlık için özel duâda bulundu. Daha sonra hutbe irad etti ve Cuma namazını kıldırdı.