16.07.2018

Temmuz 2018 Mutat Personel Toplantısı Yapıldı…

Erzincan İl Müftülüğü Personeli 16 Temmuz 2018 tarihinde Pazartesi günü Müftülük Konferans Salonu’nda saat 14.00’te İl Müftümüz Mehmet Emin Çetin başkanlığında toplandı.

İlimiz Akabe Camii İmam Hatibi Hatem Tarık Tercan’ın tilâvet ettiği Kur’ân-ı Kerim’in ardından toplantı gündem maddelerine geçildi. Toplantı gündemi değerlendirmesinin ardından ilimizde görevine başlayan Müftümüz Mehmet Emin Çetin kürsüye gelerek deruhte edilen din hizmeti ve din eğitimi konuları üzerine personele çok önemli ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konuşma yaptı.

“Camilerin emanet, cemaatin emanet, Kur’an kurslarının emanet, yaz kursları ve çocukların emanet olduğu” bilincinden hareketle, yapılması gereken vazifenin mes’uliyetinin ağırlığı ve personelimizin bu hususta göstermeleri gereken gayret, özveri ve hasbîlik ilkelerini hatırlattı.

Din eğitimi ve din hizmeti görevini yürütürken hayatlarıyla tüm zamanlara ve bizlere örneklik teşkil eden islam büyüklerinin yaşantılarından verdiği örneklerle ve bizlere ışık tutması gereken düsturların satırbaşlarını hatırlatarak, birlikte yürütecekleri çalışma takvimi içerisinde tüm personelimizin azami gayret göstereceklerine olan inançlarını dile getirdiler.

Kur’an kurslarımızın çalışması ve özellikle 4-6 yaş grubu öğrencilerine yönelik çalışmaları ve yapılabilecek her türlü hayırlı etkinliği önemsediklerini ayrıca ifade eden müftümüz Mehmet Emin Çetin; “Tüm çalışma arkadaşlarıma hayat boyu başarı, samimiyet, ihlas ve görevlerinde sebat ile birlikte, hayırlı çalışmalar diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Daha sonra, Sivas İl Müftü Yardımcılığı’na tayin edilen ve aramızdan ayrılan Müftü Yardımcımız Harun Özkan’a mikrofon uzatarak personel ile helalleşmesi için söz verdi.

Veda konuşmasının ardından bazı gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi ve toplantı sona erdi.