29.08.2018

Vekâleten Kurban Organizasyonu’nda Erzincan

Erzincan İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan Şubesi, birlikte yürüttüğü “Vekâlet Yoluyla Kurban” bağışı organizasyonu kapsamında yurtiçi ve yurtdışı bağışların toplanması ve kurban derilerinden de  elde edilecek olan gelirin yoksullara ulaştırılması için büyük bir özveriyle faaliyet yürüttü.
İlimizin  kurban kesim alanlarında açmış olduğu kurban derisi toplama merkezleriyle ve servis araçlarıyla hizmete hazır halde vatandaşların kurban derilerinin toplanmasında  hizmet yürüttü.
İl Müftümüz Mehmet Emin Çetin’in bizzat talimatı ve destek birimlerini organizesiyle vekaletle kurban bağışı konusunda bu yıl Erzincan il genelinde 1940 adet kurban bağışı alındı. Yine kurban derilerinden ise 30.000 ₺ miktarında gelir elde edildi. Vekaletle kurban kesimi ve derilerin toplanması çalışmalarını yerinde inceleyen müftümüz Çetin, hizmetlerimizin her geçen yıl artmakta olduğunu ifade ederken, bu yıl geçen yıllara oranla bağışların ikiye katlandığını, hizmetlerimize duydukları güven ve verdikleri destek dolayısıyla Erzincan halkına ve müftülüğümüz çalışanlarına teşekkür etti.

Yurt içi kurban bedeli 850 ₺ yurt dışı ise 625 ₺ karşılığında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere ülkemiz genelinde bu yıl 143 ülke için  Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleştirilen “2018 yılı Vekâletle Kurban Programı” kapsamında 430.008 hisse kurbanın yurt içinde 287 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında 143 ülkenin 436 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.