25.03.2016

18-24 Mart ‘Dünya Yaşlılar Haftası’nda Huzurevine Ziyaret…

18-24 Mart “Dünya Yaşlılar Haftası” münasebetiyle Erzincan İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi.

Erzincan il müftü yardımcısı Harun Özkan, il vaizi Aydın Öçalan, Din Hizmetleri Uzmanı Asuman Taşkın, Kur’an Kursu öğreticileri İmran Kolak ve Zeynep Yavuz’un birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretle öncelikle Huzurevi Müdürü Asiye Özdemir makamında ziyaret edildi. Daha sonra huzurevi yaşlıları ziyaret edilerek sohbetler edildi, hal ve hatırları soruldu, huzurevinde hayatını kaybetmiş olanlar için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Dinimizin yaşlılarla ilgili değerlendirmeleri üzerine kısa bir sohbet edildi.

İl müftü yardımcısı Harun Özkan yaptığı sohbette yaşlılarımızın, geçmişten bu güne neslimiz arasında köprü vazifesini icra eden, kültürümüzü ve milli-manevi değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, toplumun hafızasını ve bilgi birikimini yansıtmaları yönüyle, cemiyet hayatımızın en kıymetli hazinesi olduğunu ifade etti.  "Yaşlılarına kıymet vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları saygı, sevgi ve alakayı kendilerinden esirgeyen bir milletin güven ve huzur içinde olması mümkün değildir. Kıymetli büyüklerimize hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, sosyal hayata aktif olarak katılmalarını ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak; onların hayat tecrübelerinden istifade etmek geleceğimiz hakkında daha doğru kararlar vermek adına yararlı olacaktır. İnsanımız, büyüklere saygı göstermeyi, küçüklere sevgi ile muamele etmeyi prensip olarak yaşatıp öyle davrandığı sürece toplumsal huzuru, milli birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başarabilecektir. Bu anlamda muhterem yaşlılarımızın, büyüklerimizin Dünya Yaşlılar Haftasını tebrik ediyor, kendilerine sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir ömür niyaz ediyoruz” dedi.

Buradaki ziyaretlerinin ardından müftülüğümüz ekibi ve huzurevi müdürü ile birlikte ilimizdeki bir yaşlı teyzenin ziyaretine gidildi.