12.12.2016

KYK Kız Öğrenci Yurdunda Mevlid Kandili Programı Düzenledi…

Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen Mevlid Kandili Programı KYK Kız Öğrenci Yurdunda gerçekleştirildi.

Programa; İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Reşat Şavlı Erzincan Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, KYK kız öğrencileri katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Reşat Şavlı sohbetinde; “Yüce Yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Allah’tan getirdiği mesajları anlamak, onun örnek ahlâkını özümsemek, ona duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak amacıyla milletimiz, her yıl artan bir heyecanla onun gelişini “Mevlid Kandili” olarak ihya etmektedir.

Kur’an-ı Kerim’de “Size öyle bir peygamber gelmiştir ki, sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir. O size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir.” (Tevbe, 128) buyurulur. Peygamber Efendimiz (sas)’in adalete ve merhamete dayalı kuşatıcılığı birlikte yaşadığı ashâbına olduğu kadar, gelecek ümmetini de kapsar. O’nun sözleri, insanı özüyle tanıştıran, kendisiyle barıştıran, tabiatla kaynaştıran, Rabbine yönelten hatırlatıcı düsturlardır. Onun hayatı bizim için insafın, vicdanın, affın, sabrın, hoşgörünün ve şefkatin örnekliğidir.

O’nun örnekliği sadece şekle dayalı sünnetlerin yaşatılması değildir. O’nun örnekliği ahlaki vasıflarının tüm özelliklerini alabilmek ve bunları hikmetine uygun yaşayabilmektir. Sünneti sadece bedenimizi örtmek için giydiğimiz libasta arama ve yaşatma yerine, benliğimizi her türlü kötülüklerden koruyacak olan iyi davranışlarda arama ve yaşatmamız gerekir. Hz. Peygamber (sas)’in her davranışı bize bir hikmeti öğretir. Bu hikmetlere dayalı yaşama ölçütleri ancak bizi bir adım daha O’na ve O’nun sünnetine yaklaştırmış olur. O bizim için her şeyiyle örnektir. Baba olarak örnektir, eş olarak örnektir, öğretici olarak örnektir ve yönetici olarak örnektir.” Diyerek geceyi ihya ve imar etmenin manası üzerinde durdu.