10.06.2017

İşitme Engelliler İçin İşaret Diliyle Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığımızın, her ilde işaret dili ile işitme engellilere yönelik hutbe îrad edilmesine yönelik proje çalışmaları kapsamında, Erzincan Müftülüğü olarak Engelliler İl Koordinatörü Fatih Karakaş koordinesinde Terzibaba camiinde, yine İşitme Engelliler Dernek Başkanı Mehmet Ali Yeniçeri’nin sunumuyla, Cuma hutbesi hizmeti işitme engelli vatandaşlarımıza sunulacaktır. İlerleyen dönemlerde de kendilerine mahsus olmak üzere, Müftülüğümüz bünyesinde dini bilgiler dersleri,  bay ve bayanlar için Kur’an-ı Kerim kursları düzenlenerek hizmet potansiyeli geliştirilecektir.

Bu anlamda ilimiz Terzibaba Camisi'nde başlatılan uygulama ile cuma hutbesi, işitme engellilere işaret diliyle aktarılıyor.

Müftülüğümüz tarafından işitme engellilerin de cuma hutbesini anlayabilmesi için hayata geçirilen uygulama, İşitme Engelliler Erzincan Dernek Başkanı Mehmet Ali Yeniçeri tarafından sunuluyor. Böylece cuma namazında okunan hutbe, işitme engellilere işaret diliyle aktarılıyor. Cuma namazı sonrasında duygularını sorduğumuz işitme engelli vatandaşlarımız, uygulamadan ziyadesiyle memnun kaldıklarını söylediler.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı en önemli işlerden birinin bu uygulama olduğunu söyleyen İl Müftümüz Yavuz Karabayır, "Baş tacımız değerli engelli kardeşlerimizde rahatlıkla camilerde bulunabilmeleri, camilere gidebilmeleri fiziki tedbirlerin alınabilmesi ve aynı zamanda da yapılan vaazların ve hutbelerinde kendileri tarafından artık rahatlıkla dinleyebilmeleridir. Bu vesile ile daha önceki yıllarda olduğu gibi engelli kardeşlerimiz için Kur'an kurslarımız ve özel sınıflarımız devam ediyor. Bu manada eğitim veren kardeşlerimizi de eğitimlerine özen gösteriyoruz. Mehmet Ali Yeniçeri vesilesi ile bundan sonra Terzibaba Camisinde engelli kardeşlerimiz ile buluşacağız. Onlarında vaaz ve hutbeyi anlamaları için Mehmet Ali beyin vesilesi ile onlara da bu hizmeti sunmuş olacağız. Engelli kardeşlerimiz için Kur'an kursu yapılacak. Kalkınma Bakanlığına sunuldu ve proje kabul edildi. İnşallah o kursumuz sadece Erzincan’lı kardeşlerimize değil bu bölgede bulunan diğer engelli kardeşlerimizin de bu manevi hizmetlerini almalarına vesile olacaktır" diye konuştu.

Haberin Videosu