19.06.2017

Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan Şubemizden İftar Yemeği

Recep Demir Erkek Kur’an Kursumuzun yerleşkesinde düzenlenen bir programla ilimizdeki işitme engelli vatandaşlar, Suriye’li öğrenciler ve ilimizdeki bazı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yönelik iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen iftar programına Vali Yardımcımız Yaşar Kemal Yılmaz, İl Müftümüz Yavuz Karabayır, Müftü Yardımcımız Harun Özkan, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürümüz Ali Şen, TDV Erzincan Şubesi Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Aksu, İşitme Engelliler Dernek Başkanı Mehmet Ali Yeniçeri ve dairemiz vakıf görevli personeli katıldı.

Program, Suriye’li iki öğrencimizin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Kur’an tilavetinin ardından söz alan müftümüz Yavuz Karabayır; “Bugün, Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan şubemiz olarak Erzincan’da ikamet eden muhacir kardeşlerimiz, Suriye’li öğrenci kardeşlerimize, aynı zamanda engelli kardeşlerimize ve Erzincan’ımızın güzel insanlarına iftar vermeye çalıştık. Cenâb-ı Hak’tan kabulünü niyâz ederiz. Yine iftar yemeğimizle birlikte bu kardeşlerimize, hem Suriye’li öğrenci kardeşlerimize hem de diğer misafirlerimize hayır sahibi kardeşlerimizin, büyüklerimizin bize tevdi etmiş oldukları hediyeleri de kendilerine vermiş olduk. İftarımıza teşrif eden bütün Erzincan’lı kardeşlerimize, engelli kardeşlerimize ve Suriye’li öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Sayın Vali Yardımcımız Yaşar Kemal Yılmaz söz alarak, düzenlenen iftar programı ve dağıtılan yardımlar dolayısıyla vakıf şubemize, müftülüğümüze, tüm yardımlarımıza destek veren kıymetli Erzincan’lı hemşehrilerimize, işadamlarımıza, esnafımıza ve gayret gösteren tüm personele teşekkürlerini ifade ederek, hayırlara vesile olmasını temenni ettiler.

Yine programda söz alan Erzincan Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan Şubesi Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Aksu; “Bugün çok güzel bir iftar programı oldu. Müftülüğümüzün ve Erzincan Diyanet Vakfı şubesinin düzenlemiş olduğu iftara katılma fırsatımız oldu. Emeği geçenlere özellikle teşekkür etmek istiyorum. 3 ayrı grup misafirimiz vardı burada… İşitme engellilerimiz, Suriye’li eğitim gören arkadaşlarımız ve şehrin belirli bir kısmından katılan ihtiyaç sahibi insanlarımız vardı burada ve hep beraber iftar yemeğinin feyiz ve bereketinden nasiplendik. Hakikaten yani gün içerisinde aç kalıyoruz ama oruç ibadetinin farklı yönünü, burada vatandaşın mutluluğunu, iftar sevincini gördük. Bir anlamda hep dile getirilirdi, ihtiyacı olmayanları değil de ihtiyacı olanları sofrada buluşturmak… Bugün burada bir kaynaşma oldu, bunu gördük, çok güzel bir iftar oldu. Emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ramazan ayı içerisinde Yaklaşık 300 kişi için hedeflenen iftar yemeği, ilimizdeki ihtiyaçlı aileler için dağıtılan alışveriş yardım kartları, Engelli vatandaşlarımız için gömlek dağıtılması, yine Suriye’li mülteci ve öğrencilere gömlek ve pantolon dağıtılmasıyla “Kardeşinin Sana İhtiyacı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman” temalı bir bilinç oluşturmaya ve çeşitli faaliyetler düzenlenmeye devam ediliyor.

Düzenlenen program, Cami-i Kebir Müezzin Kayyımı Erdoğan Seren’in akşam ezanı okuması ve Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen’in yaptığı iftar duasıyla sona erdi.