19.06.2017

İl Müftümüz Yavuz Karabayır, İmam Hatip Okulları Öğretmenlerine Seminer Verdi

Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda her yıl mutat olduğu üzere yürütülen seminer çalışmaları dolayısıyla İl Müftümüz Yavuz Karabayır, Anadolu İmam Hatip okulları öğretmenlerine yönelik bir seminer verdi.

Müftümüz konuşmasında; imam hatip okullarının “hem mesleğe hem yükseköğretime hazırlayıcı programlar uygulayan öğretim kurumları” olduğuna dikkat çekerek imam hatip okullarının kuruluş sürecine ve tarihsel gelişimine dair bilgiler aktardı. “Kur’an ve sünnet merkezli, bilimin ışığında, sağlıklı bir din eğitiminin verilmesine ülkemizin ihtiyacı var. Din duygusu insanda fıtridir. Bu ihtiyacın evleviyetle karşılanması gerekir. Devletin gözetimi altında ve denetimini bizzat yaptığı bu okullara hepimizin sahip çıkması gerekir. Devletimizin denetimi altında programları yapılan hem dinin hem de pozitif bilimlerin birlikte verildiği ve başarılı olduğu başka bir örnek dünyanın hiçbir yerinde yok. Doğru din eğitiminin verilememesi durumunda milletimizi ve ülkemizi çok üzücü sıkıntılarla karşılaşabiliriz.” dedi.

“Bu anlamda sağlıklı bir eğitim verilmesi ve sosyal, sanatsal, kültürel bir ortam oluşturmak adına yeni yöntemler, etkinlikler, projeler geliştirilmeli ve acilen uygulama planı devreye sokulmalıdır. Öğrencilere sadece bilgi yüklemesi ile değil, başka yöntemlerle yaklaşılmalıdır. Öğrencinin gönlüne girebiliyorsak, problemini çözebiliyorsak ancak o öğrencide iz bırakabiliriz. Öğrencilerimize kırk yıl sonrasını hayal ederek yaklaşmalıyız. Öğretmen-öğrenci ilişkisi organik bir ilişkidir. Bu ilişkiye kimse nüfuz edemez. İz bırakan öğretmenler kendini yenileyen öğretmenlerdir. Öğrencinin problemini çözüyorsanız o öğrenci sizindir. Başarı izafi bir kavramdır. Akademik başarının yanı sıra öğrenci, sosyal faaliyetlerde de başarılı olabilir. Bu anlamda müftülüğümüz, üniversitemiz, imam hatip okullarımız birlikte koordineli çalışmalarla öğrencilerin önü açılmalı, her öğrencimiz bir etkinlikle özdeşleştirilmeli, her öğrenciyi mutlaka bir etkinliğe yönlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.