30.01.2018

Din Görevlisi Personelimize Yönelik Hizmetiçi Eğitim Dersleri

Erzincan’da görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlarımıza  yönelik Kur’ân-ı Kerim’i usulüne uygun olarak okuyuş eğitimleri veriliyor. Erzincan İl Müftülüğü Semt Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen eğitimler 6 ay boyunca sürecek. Haftada 3 gün verilen eğitimlerde imam hatipler ve bayan Kur’an kursu hocalarımız gönüllü olarak katılıyor.

Hizmetiçi Eğitim dersleri, katılımcı personele; Cami-i Kebir İmam Hatibi Rehber Öğretici Hafız Hüseyin Demir, Terzibaba Camii İmam Hatibi Rehber Öğretici Hafız Bayram Erdem ve Camii Kebir Müezzin Kayyımı Erdoğan Seren, bayan hocalarımıza ise Uzman İl Vaizimiz Emine Sağlam tarafından veriliyor.

İl Müftümüz Yavuz Karabayır, yapılan bu Hizmetiçi eğitim derslerinden birisine katılarak hocalarımızı dinleyip onlara sohbet ettiler. Verilen eğitimler hakkında bilgilerini ve tecrübelerini paylaşan İl Müftümüz Yavuz Karabayır; “müftülüğümüzün birçok hizmeti yanısıra, en önemli hizmetlerinden birtanesi de, görevli imam hatipli arkadaşlarımızın Kur’an kursu hocalarımızın mesleki seviyelerinin yükseltilmesi için özel ders programlarının yapılmış olmasıdır. Bu vesileyle müftülüğümüzde bulunan kütüphanemizde görevli arkadaşlarımız, uzman arkadaşlarımız, hocalarımız tarafından camii görevlisi imam ve müezzin arkadaşlarımıza Kur’ân-ı Kerim’i okuma dersleri, tecvid dersleri ve aynı zamanda ilmihal dersleri, fıkıh dersleri devam etmekte; bunun yanında yine Kur’ân kurslarımızda görev yapan hoca hanım kardeşlerimiz içinde aynı dersler güzel birşekilde büyük bir hızla devam etmektedir. Maksadımız; vatandaşımıza, Erzincan’ımızın güzel insanlarına, Kur’ân-ı Kerim’i  en güzel şekilde dinletmek ve öğretmek, ama aynı zamanda okuyuştan daha ziyade veya en az onun kadar manasına da aşina olunmasını, mananın anlaşılması ve hayata yansıtılmasını sağlamak için programlar yapmaktır. Allah’ımız bizi buna muvaffak kılsın!” dedi.