30.01.2018

Sanayi Esnafı İşine Duâ İle Başladı

Erzincan'da Yeni Sanayi Sitesi'nde bulunan esnaf, İl Müftüsü Yavuz Karabayır'ın cami minaresinden seslenerek okuduğu siftah ve bereket duasıyla işlerine başladı.

Yeni Sanayi Sitesi esnafı, Hz.  Hasan Hüseyin Camisi'inde İl Müftülüğü tarafından organize edilen programda bir araya geldi.

İl Müftüsü Karabayır, cami içerisinden ve minarelerden yükselen siftah ve bereket duasını okunmasının ardından esnaf iş yerlerini açtı.

Karabayır, gazetecilere yaptığı açıklamada, esnafa yönelik kentte bazı çalışmalar yürütüklerini bu kapsamda haftanın belirli günlerinde birlik ve beraberliği pekiştirmek adına esnafla camide sabah kahvaltısında bir araya geldiklerini söyledi.

Ahilik Teşkilatında yer alan dualarla iş yeri açma geleneğini başlatma adına esnaftan talep geldiğini ifade eden Karabayır, şöyle konuştu:

"Ahilik Teşkilatının özellikle hafta başlarında bereket duası olarak yaptıkları duayı da, o geleneği canlandırma düşüncesi ve aynı zamanda da bir hayra vesile olup, dualar edilmesi düşüncesiyle Ahilik duasını da yapmayı düşündük. İnşallah bu da bir hayra vesile olur. Esnafımızın bizlerden beklediği dualarla ecdadımızın yapmış olduğu şekilde, o geleneği  canlandırmayı düşünüyoruz. Özellikle hafta başında bu dua ile dükkanlarını açıp bereketli huzurlu bir ticaret yapabilmeleri için dualarla başlayacağız."