21.02.2018

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu İstişare Toplantısı Yapıldı…

İl Müftümüz Yavuz Karabayır başkanlığında, Aile ve Dini Rehberlik Büromuz Koordinatörü Mehmet Aydoğan ve büro çalışanları ile birlikte hizmet ve faaliyet konularını görüşmek üzere müftülüğümüz lokalinde (Semt Kütüphanesi) bir araya gelinerek bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı gündemi ile ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulunan İl Müftümüz Karabayır şunları kaydetti:

“Müftülüğümüz bünyesinde Aile ve Dini Rehberlik Bürosu adıyla bir büromuz bulunmaktadır. Bu büromuzun asıl görevi şöyle ki; toplumumuz içerisinde vatandaşlarımıza hem dini yönden hem de ailevi yönden problemlere ve  bir takım sıkıntılara yardımcı olmak vesilesiyle bizler zaman zaman  bir araya gelip Erzincan’ımızda vatandaşımıza nasıl yardımcı olabiliriz diye istişare toplantıları yapıyoruz. İşin ehli olan hocahanım kardeşlerimiz, vaiz ve vaize arkadaşlarımız ve uzmanlarımızla birlikte toplumumuzun içerisinde ailevi problemleri olanların, dertleşmek isteyenlerin çocuklarıyla özellikle problem yaşayanların zaman zaman müftülüğümüze gelip büro mensuplarıyla rahatlıkla konuşabilmelerini duyurmuş oluyoruz. Her zaman biz büro olarak, özellikle aile konusunda dinimizin bize emretmiş olduğu o güzel düsturlarla vatandaşımıza yardımcı olmak istiyoruz. Bu vesileyle Erzincan’lı kardeşlerimizi bu tür problemleri olduklarında müftülüğümüze bekliyoruz.”

Aile ve Dini Rehberlik Büromuzun ailelere yönelik manevi destek programlarını önemseyen ve bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Dürriye hanımla yaptığımız röportajda;

Dürriye hanım, öncelikle bazı problemler yaşadınız. Bildiğimiz kadarıyla aileniz içerisinde bunları aşmak için de müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik  Büromuza gelip danışarak çözüm aradınız. Peki bu büronun varlığından nasıl haberdar oldunuz, nasıl yöneldiniz buraya?

-“Ben internetten “ erzincan.diyanet.gov.tr buldum, araştırdım. Kızlarımla problem yaşıyordum. Psikoloğa götür dediler, götürdüm hiçbir fayda görmedim. İnternetten bakarken, çözüm ararken bana en yakın kurum olan müftülüğün “Aile ve Dini Rehberlik Bürosu”nu gördüm. Aradım, çağırdılar,  görüştük. Çok sıcak davrandılar.”

Peki ne zaman geldiniz büromuza, ne zaman tanıştınız, buradaki görevli arkadaşlarımızla?

-“Bir yıla yakın, herhalde bir yıl olmuştur.”

Peki burada size uygulanan  davranışlar, ailenizle olan diyaloglar, kızlarımla problem yaşıyorum dediniz, size nasıl yol gösterdiler, buradaki arkadaşlarımız size nasıl bir rehberlik uygulamasında bulundular?

-“Yani burada onlar daha sıcak davrandılar, gezilere götürdüler, sohbetlere götürdüler, dini ortamlara girdiler işte kızlarım. Ablalarıyla, hani hoca olarak değil de abla kardeş gibi oldular, evlerine çağırdılar ve onlara o sıcaklığı verdiler. Kızlar burayı bir ikinci evleri olarak gördüler.”

O halde burada görmüş olduğunuz tutumdan, buradaki görevli arkadaşlarımızın sizlere yapmış oldukları davranışlardan memnun kaldınız o zaman… Psikologlardan alamadığınız çareyi burada bulduk diyorsunuz anladığımız kadarıyla?

-“Allah razı olsun hepsinden bütün hocalar, müftüler, müftü yardımcıları her gördüğümüzde bizi bir aile ortamında imişiz gibi sıcak karşıladılar. Çok memnunuz herkese de tavsiye ederim. Dürriye hanım, Allah huzurunuzu daim eylesin inşallah. hani tekrar sıkıntıya düşürmesin, biz size çok teşekkür ediyoruz. Büromuza geldiğiniz için buradaki görevli arkadaşlarımızdan yardım aldığınız içinde teşekkür ediyoruz.”

-“Allah sizin de huzurunuzu daim eylesin, Allah razı olsun ben teşekkür ederim.” Diye konuştu.

Haberin Videosu