06.03.2018

Müftülüğümüz Personeline Yönelik “Hadis Usûlü ve Hadis Tarihi" Dersleri

Erzincan Üniversitesi ve Erzincan İl Müftülüğümüzün İşbirliğiyle Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Dölek rehberliğinde, müftülüğümüz personeline yönelik Hadis Usulü ve Hadis Tarihi Dersleri” başlatıldı. Dersler her hafta Perşembe günleri saat 13.30-14.30 saatleri arasında Müftülüğümüz Fuaye Salonunda  yürütülecektir.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Adem Dölek şunları kaydetti:

Erzincan İl Müftülüğünün haftada bir olmak üzere düzenlemiş olduğu hadis dersleri programı, bugün itibariyle başlamış bulundu. Dolayısıyla programa hadisi şerifle başladık ve bunun arkasından hadis usulü ve hadis tarihiyle ilgili konularımızla devam edeceğiz. Bu ders çok önemli ve önemsiyoruz, neden çünkü Kur’an’ın hayata aktarılmış şekli sünnettir. Bu sünnetin ifadesi hadis-i şerif’lerdir, günümüzde birtakım güncel konuşmalar, yorumlar bu hadisin daha iyi anlaşılması, hayata aktarılması konusunda büyük önem arz etmektedir. Bu çerçeveden baktığımız zaman, hem kendimizin yetişmesi, hem de mesleki açıdan yeterliliklerimizin arttırılması açısından çok büyük önem arz etmektedir. Bu açıdan da önderimiz olan, rehberimiz olan, güzel ahlaklı ve bizlere örnek teşkil eden Rasulullah (s.a.v)’in hayat tarzını iyi öğrenmemiz gerekiyor. Sünnet-i seniyye’yi iyi öğrenmek, iyi anlamak, iyi yorumlamak ve hayatımıza da en güzel şekilde aktarmamız gerekiyor. Bunun için de öncelikle hadislerin anlaşılması ve okunması gerekiyor. Özellikle de hadislerin okunması açısından hadis tarihinin ve hadis usulünün de büyük bir önemi ve ehemmiyeti vardır. Biz bu konular üzerinde inşallah ilerleyen haftalarda uzun uzun detaylı birşekilde durmaya çalışacağız. Bugün itibariyle görevlilerimiz büyük bir rağbet gösterdiler ben bu vesileyle bu programı düzenleyen Erzincan İl Müftülüğüne, personeline, emeği geçen herkese ve ayrıca katılımcılara, hoca efendilere, imam hatip arkadaşlara, müezzin efendilere… Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu samimi istek ve arzuyla bundan böyle de haftada birgün de olsa bu katılıma devam edeceklerine inanıyorum. Hep birlikte okumaya, hayatımıza aktarmaya çalışacağımıza inanıyorum bu vesileyle tekrar teşekkür ediyorum.

Haberin Videosu