12.03.2018

“Gençlik Hizmetleri” Kapsamında Vakıf Evlerimizdeki Üniversite Öğrencileriyle Program

Erzincan Müftülüğü gençlik hizmetleri bünyesinde, Türkiye Diyanet Vakfı Şubemiz olarak desteklediğimiz öğrenci evlerimizde kalan öğrencilere yönelik bir program tertib edildi.

İl müftülük binasında son zamanlarda hizmete giren ve tüm müştemilatı ile müstakil bir yapısı olan ‘okuma salonu’nda gerçekleştirilen faaliyet, müftülük binasındaki mescidde kılınan yatsı namazının ardından devam etti.

Programa, misafir öğrenciler ve müftülük mensuplarının yanı sıra Erzincan Gençlik Merkezi yetkilileri de katıldılar.

Gençlik merkezinde yetkili gençlik lideri Bilal Kızılelma, yaptığı kısa sunumda İl Müftülüğü ile hizmet alanlarının ortak olduğunu, ve kendilerinin ’mobil gençlik, iyilik ağacı’ gibi projelerinden ve il müftülüğünün bu uygulamaları rahatlıkla kullanabileceğinden bahsetti.

Programın devamında gençler ile hem tanışan hem de güncel meseleler üzerine samimi bir sohbet gerçekleştiren müftümüz Yavuz Karabayır, okul derslerinden meslek seçimine hatta eş seçimine kadar bir çok hususun ahir zamanda artık gittikçe zorlaştığını, ciddi tehlikelerin gençliğin imanına halel getirdiğini ifade ederek bu meyanda tavsiyelerde bulundu.

Aynı zamanda müftülük binasında bir süredir faaliyette olan ve etüd, kurs, dinlenme imkânı, çay molası ve yemek salonu gibi birçok özelliğe sahip okuma salonunun tüm imkanlarının öğrencilere açık olduğunu ve öğrencilerin bu husustaki tüm taleplerini pekâlâ karşılayacaklarını ifade etti.

Gençlerin ilgi ile dinledikleri sohbetin ardından İl Müftülüğü musîkî ekibinin güzel bir icrası ve yapılan ikramın akabinde program son buldu.

Programa katılan gençler, müftümüze çeşitli sorular sorarak ta bereketlendirdikleri programın sonunda kendilerini tek tek uğurlayan Müftümüz Yavuz Karabayır’a teşekkür ederek benzer faaliyetlere yine katılmak istediklerini ifade ettiler.