16.04.2018

Erzincan’da 15 Temmuz Derneği’nden Tüm Şehitlerimiz İçin “Her Ayın 15’inde 251 Hatim Programı”

Erzincan’da, 15 Temmuz Derneği tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın katkılarıyla vatan savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimiz için “Her Ayın 15’inde 251 Hatim Programı” kapsamında Mevlid-i Şerif okutuldu.
Erzincan Cami-i Kebir (Yenişehir Camii)’nde düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu, İl Müftümüz Yavuz Karabayır, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürümüz Ali Şen, 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, dernek üyesi mensupları, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mevlid-i Şerif programında 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminde tanklara, toplara, uçaklara karşı durup şehadete yürüyen şehitlerimiz ve devletimizin bekası için terör örgütlerine karşı mücadele veren Zeytin Dalı Harekatı’nda ki şehitlerimiz başta olmak üzere, vatan savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilavet edilerek, tekbirler ve salâvatlar eşliğinde okunan duâlar tüm şehitlerimizin rûhuna ithaf edildi.
Okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şeriflerin ardından Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın Erzincan’da düzenlenen “Her Ayın 15’inde 251 Hatim Programı”na yönelik göndermiş olduğu telgraf cami cemaatine aktarıldı.
Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın, Erzincan’lılara iletilmiş olduğu telgrafında; “Biz, istiklalimizi korumak, ülkemizin her köşesinde huzur ve emniyeti sağlamak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve vatanını canından aziz bilen bir milletin fertleriyiz. Bizim inancımızda “şehitlik” ve “gazilik” en mukaddes makamlardır.
Milletimiz yüzyıllar boyunca vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna çok çetin mücadeleler vermiş, mukaddes değerlerini canı pahasına muhafaza etmiştir.
Herkes emin olsun ki: Vatanımız, bayrağımız ve istiklalimiz uğruna fedakârlığın en büyüğünü yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyen kahramanlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız.
Terör saldırılarının ülkemizin demokratik yürüyüşünü durdurmasına ve ekilmek istenen nifak tohumlarının yeşermesine izin vermeyeceğiz.
Milletimiz, insanlık düşmanı bütün teröristlerin hesaplarını dayanışma ruhuyla aşacaktır.
Bu güzel ve anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
Her Ayın 15’inde 251 Hatim programı vesilesiyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”dedi.