17.05.2018

“Şehr-i Cân’da Ramazan Akşamları” Açılışı Yapıldı…

16.05.2018 Tarihinde Ramazan ayının ilk gününün gecesinde teravih namazının akabinde Belediye Kültür Evi’nin arkasında Ramazan ayının gecelerinde icra edilecek olan “Şehr-i Cân’da Ramazan Akşamları” programlarının açılışı gerçekleştirildi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Müftü Vekilimiz Mahmut Bektaş, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, bazı protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşımızın katıldığı program, Cami-i Kebir imam hatibi Adem Kocatürk’ün tilavet ettiği Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra İl Müftü Vekilimiz Mahmut Bektaş kısa bir açılış ve “Ramazan ayı için, hayırlı olsun” konuşması yaptılar. Ramazan’ın gündüzlerinin bir başka, gecelerinin bir başka anlam ifade ettiğini, oruçla namazlarımızı, Kur’an kıraatlerimizi, iyilik ve güzel davranışlarımızı bir bütünlük içerisinde ortaya koyacak ve alışkanlık kazandıracak bir ay olması fırsatını değerlendirmekten bahsetti. Konuşmasında, Filistin’deki Yahudi zulmüne de dikkat çeken Müftü Vekilimiz, dualar ederek sözlerini tamamladılar.

Daha sonra Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy bir konuşma yaparak Ramazan Akşamları programlarına dair açıklayıcı bilgiler verdiler. Mehter takımının marşlarıyla eşlik ettiği program, coşkulu bir karşılama ve katılımla sona erdi.