03.07.2018

Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Alımı
28/06/2018

SINAV İLANI

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11. Maddesi, Kuran Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar İle Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliğinin 7. Maddesi, Kuran Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar İle Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliğinin 10. Maddesi uyarınca; İLÇE MÜFTÜLÜKLERİMİZE bağlı Kur’an Kurslarından ek ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere SÖZLÜ SINAV ile Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi alımı yapılacaktır.
A- SINA VAK KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR
1- 657 sayılı Devlet memurları Kanununun 48/A maddesindeki şartları taşımak.
2- D.İ.B. Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak.
3- En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak.
4- Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak.
5- 2016 Yılı KPSS (DHBT) sınavında 60 ve üzeri puan almış olmak. (Yeterli başvuru olmaması durumu dikkate alınarak KPSS (DHBT) ’ye girenlerin de sözlü sınav yapılmak üzere müracaatları alınacaktır.)
B- BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER
1- Matbu dilekçe. (Müftülüklerden temin edilecek)
2- T. C. Kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı.
3- Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı veya fotokopisi.
4- 2016 Yılı KPSS (DHBT) sınavı sonuç çıktısı.
5- Hafızlık Belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi. (Hafız olanlar)
6- 4-6 yaş çocuk eğitimi sertifikasının aslı veya onaylı fotokopisi. (Sertifikası olanlar)
C- BAŞVURU VE SINAV İŞLEMLERİ
1- Adaylar 28 Haziran-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında görev almak istedikleri İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNE şahsen başvuracaklardır.
2- Sözlü sınav 16 Temmuz 2018 tarihinde Erzincan İl Müftülüğünde saat 08.30’da başlayacak olup, bitinceye kadar müteakip gün/günlerde devam edecektir. Sınav sonuçları sınav bitiminden itibaren 2 (İki) gün içinde açıklanacaktır.
3- Sözlü sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 (Yetmiş) puan almak gerekmektedir.
4- Erzincan İl Müftülüğünün http://erzincan.divanet.gov.tr adresli internet sitesinden ve il/ilçe müftülükleri ilan panolarından sınav işlemleri ve sonuç hakkında yapılan/yapılacak olan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.
D- GÖREVLENDİRMELER
1- Görevlendirmeler, başarılı olan adaylar arşından sözlü sınav puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle başarı sırasına göre yapılacaktır.
2- Sözlü sınav puanının eşitliği durumunda KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanın eşitliği halinde dini yükseköğrenim görene, bunun da eşitliği halinde hafız olana öncelik verilecektir.
3- Kendilerine teklif edilen görev yerini kabul etmeyen adaylar görevlendirme haklarını kaybedeceklerdir.

İlanen duyurulur.

Mahmut BEKTAŞ