01.07.2018

Gençlik Hizmetleri Ekibinden: “Gençlik İçin Yollardayız”

Dedepaşa Erkek Kur’an Kursu ve Yenimahalle Kız Kur’an Kursları Gençlik Hizmetleri

“Gençlik İçin Yollardayız”

Erzincan Müftülüğü gençlik hizmetleri ekibinin, Erzincan Gençlik Merkezi ile beraber düzenlediği Yaz Kur’an kurslarına yönelik faaliyetleri devam ediyor…

Gençlik merkezine ait seyyar gençlik aracının mahiyetindeki zihin ve beden gelişimine yönelik çeşitli oyun platformlarının, il müftülüğüne bağlı Kur’an kursları bahçelerinde verdiği sosyal hizmet, öğrencilerin, öğrenci velilerinin ve kurs öğreticilerinin beğenilerini topladı.

Geleneksel oyunlardan satranç, go, mangala ve öğrencilerin alaka gösterdiği; yeniçerilerin kılıç kalkan talimi olan ‘matrak’ oyununun yanı sıra; badminton, hentbol gibi güncel oyunlarla da kurs öğrencilerine motivasyon eğitimi verildi.

İl Müftülüğü Gençlik Hizmetleri ekibince koordine edilen ve Dedepaşa erkek Kur’an kursu ile Yenimahalle kız kur’an kursu öğrencilerinin idareci ve öğreticileriyle birlikte iştirak ettikleri faaliyetler, gençlik merkezi liderlerince farklı mekân ve birliktelikle yönetildi.

Kurslarda düzenlenen, gayet neşeli bir platformda gerçekleşen, hem de güzel ve eğitici bir teneffüs hükmünde olan bu programın; öğrenciler arasında muhabbet ve beraberlik hissinin gelişimine vesile olmasına dikkat çeken kurs müdür ve müdireleri bu manada fark oluşturan faaliyetten dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Yaz Kur’an kursları takvimi ile başlayıp, zaman ve imkânlar nispetinde, öncelikle talebe yoğunluğu olan kurs ve camiler için yapılması planlanan faaliyetlerin, istikbalde tüm eğitim birimlerini kapsayabileceği ve yararlı bir hizmeti deruhte edebileceği ifade edildi.