12.07.2018

Hacı Adayları İle Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı...

2018 Yılı Başkanlığımız Hac Organizasyonu ile Erzincan’dan kutsal topraklara gidecek hacı adaylarını bilgilendirmek, huzurlu ve güvenli bir ibadet yapmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Erzincan -1. Kafile Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısının ilki, 12 Temmuz 2018 tarihinde Müftülük Fuaye Salonunda yapıldı.

Toplantıya İl Müftümüz Mehmet Emin ÇETİN, Kafile görevlileri ve hacı adayları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz konuşmasında ibadet bilinci ve hac organizasyonu hakkında hacı adaylarını bilgilendirdi.İl Müftümüz hacı adaylarına özetle; " Kutsal iklimin muhterem yolcuları! Hac en büyük tövbe, dolayısıyla iç dünyamızda değişim ve dönüşümü yaşadığımız ibadetlerden birisidir. Bu mübarek beldelere kendimizi öz eleştiriye tabi tutarak ruhumuzu arındırmak, günlük yaşantımızı Kur'an ve sünnette bize ön görülen hayatla benzeştirmek amacıyla gitmemiz gerekir. Salimen gidip salimen dönünüz. Allah haccınızı mebrur, amelinizi makbul, sayinizi meşkur etsin" dedi.

Kafile Başkanı Namık KARAAHMETOĞLU ve diğer kafile görevlilerimiz, hacı adaylarına yolculuk öncesi  yapılacak hazırlıklar ve Hac ve Umre ibadeti hakkında bilgiler verdiler.