28.03.2016

Tanıtım ve Tarihçe

Erzincan Birlik Çarşısı’ nın üçüncü katında hizmet veren ve 13 Mart 1992 Tarihinde meydana gelen depremle de yıkılan Erzincan İl Müftülüğü, dönemin İl Müftüsü ve Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Fikret Karaman’ın üstün gayretleri ve yine dönemin Erzincan Milletvekili ve Başbakanı Yıldırım Akbulut’un destekleri ile Merkez Komutanlığı’ndan alınan arsa üzerine bu günki yerine depremden bir yıl önce yani, 1991 yılında inşa edilmeye başlanmıştır.

Erzincan eski Valisi Merhum Recep Yazıcıoğlu ve İl Müftüsü İlhan Aydın’ın koordineli çalışmaları ile Özel İdare tarafından yaptırılan Müftülük Sitesi 1997 yılında tamamlanarak eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz tarafından hizmete açılmıştır.

3 kattan oluşan Müftülük Sitemizin zemin katı, İl Özel İdaresi’ne ait alışveriş merkezi, bitişiğinde Diyanet Yayınevi, birinci katta Mescid, 500 kişilik konferans salonu, 150 kişilik Fuaye Salonu, 80 kişilik Lokali, ikinci katında daire personelinin hizmet verdiği bürolar, 3. katında idari bürolar, toplantı salonu, 10 kişilik misafirhanesi ile büyük bir kompleks içeren modern bir yapıya sahiptir.

MİSYONU:

Toplumun dînî, ahlâkî ve manevî değerlerini sürekli canlı tutmak amacıyla İslâm dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak; inanç, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmek.

VİZYONU:

Toplumun dînî ahlâkî ve manevî değerlerini sürekli ayakta tutan, bütün insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayan  İslâm dini ile ilgili her konuda referans alınan en etkin ve saygın bir kurum olmak.