18.05.2017

Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma Yarışmaları Yapıldı

2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, erkek din görevlileri arasında Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma dallarında yapılan yarışmalar, ilimiz Cami-i Kebir’inde 17.05.2017 tarihinde öğle namazını müteakip komisyon, yarışmacılar ve katılımcı cemaat huzurunda gerçekleştirildi.

Kurulan bir komisyonla, önceden yapılan yarışmalarda il birincisi olup, ilimizi bölge merkezi olan illerde temsil edecek görevlilerden;

1. Erkek Din Görevlileri arasında “Hafızlık” yarışmasında il birincisi olan Recep Demir Yatılı Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Muhammed Budak, 11 Haziran 2017 tarihinde Gümüşhane İlinde yapılacak olan bölge yarışmasına,

2. Erkek Din Görevlileri arasında “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” yarışmasında il birincisi olan Yoğurtlu Beldesi Camii İmam Hatibi Yusuf Kocatürk, 18 Haziran 2017 tarihinde Erzurum ilinde yapılacak olan bölge yarışmasına;

3. Erkek Din Görevlileri arasında “Ezanı Güzel Okuma” yarışmasında il birincisi olan ilimiz Bahçe Kültürleri Camii İmam Hatibi Murat Ayhan, 02 Temmuz 2017 tarihinde Bayburt ilinde yapılacak olan bölge yarışmasına katılarak ilimizi temsil edeceklerdir.

Yapılan yarışmada dereceye giren tüm katılımcı görevliler, Başkanlığımız yayınlarından olan çeşitli kitaplarla ödüllendirilmişlerdir.