31.05.2017

Cami-i Kebir'de Kur’an Ziyâfeti

Diyanet İşleri Başkanlığı’mızca ülkemizde ve İslâm âleminde Kur’an kültürünün ve eğitiminin yaygınlaştırılması, Kur’ân-ı Kerim’in ezberlenmesi ve güzel okunmasını teşvik etmek amacıyla, “5. Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması” 18-28 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenmiş olup yarışma neticesinde Ramazan ayı boyunca ülkemizden ve yurtdışından davet edilen seçkin hafızlarla ülke genelinde “Kur’an Ziyafeti” programları yapılacaktır.

Bu program çerçevesinde 30 Mayıs 2017 tarihinde İlimiz Yenişehir Camii (Cami-i Kebir) inde değişik bölgelerden Kâri’lerin (Okuyucu) katılımıyla yatsı namazından önce (Saat 20:30'da) Kur’an Ziyafeti programı gerçekleştirildi. Cemaatimizin de yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programda Kâriiler güzel okuyuşlarıyla, mü’min ruhlara Kur’an ziyâfeti verdiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya’nın koordinatörlüğündeki ziyafete Okuyucu olarak; Filipinler’den M. Nadhir ASGAR, Endonezya’lı kariilerden Harmoko adlı hafız ve Bursa-Osmangazi ilçesi Mihraplı Camii İmam Hatibi hafız Musa COŞKUN katıldılar.