07.08.2017

“9. Türkiye Bayan Din Görevlileri Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Final Yarışması’’ Erzincan'da Gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2017 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmalardan biri olan “Türkiye Bayan Din Görevlileri Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Final Yarışması’’ Erzincan İl Müftülüğünün ev sahipliğinde Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapıldı.

Sunuculuğunu Müftülüğümüz Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen'in yaptığı yarışma, Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır'ın açılış konuşmasıyla başladı. İl Müftüsü Yavuz Karabayır, konuşmasında "Türkiye finali yarışmasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını" belirterek, yarışmayı Erzincan'da düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı’na teşekkür etti.

Türkiye genelinde il ve ilçelerde yapılan yarışmalar sonunda kendi bölgelerinde birinci olan on kadın görevlinin yarıştığı finalin seçici kurul başkanlığını Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal yaptı.

Açılış konuşmasının ardından başlayan Final yarışmasında 10 kadın görevli sırasıyla okuyuşlarını gerçekleştirdiler.

Daha sonra seçici kurul tarafından değerlendirme yapılırken Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Özgelen kuran tilavetinde bulundu.

Yarışmanın bitiminde seçici kurul tarafından yarışmanın sonuçları açıklandı.

Yapılan yarışma sonunda, Türkiye Birincisi İstanbul bölgesini temsilen yarışan İstanbul görevlilerinden Asiye Yıldız olurken, Antalya bölgesinden yarışmaya katılan Denizli görevlisi Betül Kılıç ikinci ve Giresun bölgesinden yarışmaya katılan Trabzon görevlilerinden Fatma Esmer üçüncü oldu.

İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Erzincan Otlukbeli Kaymakamı Eyyüp Güngör, İl Müftü Yardımcısı Harun Özkan ve kadın din görevlilerinin katıldığı yarışma, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara İl Müftümüz ve Komisyon üyeleri tarafından çeşitli hediyelerin takdim edilmesi ile son buldu.