17.08.2017

Erzincan'dan kutsal topraklara giden hacı adayları dualarla uğurlandı...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2017 yılı hac organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan Erzincan-1. Kafile hacılarımız Erzincan Havalimanından Vali Yardımcımız Sayın Yaşar Kemal Yılmaz, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Müftümüz Yavuz Karabayır, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Ünal, Hac ve Umre Bürosu Personeli, kafile görevlileri, hacı adayları ve yakınlarının katıldığı programla uğurlandılar. Bu yıl Erzincan'da bir ilk yaşandı. Can Erzincanlılar, Havaalanında ihrama giren hacı adaylarını ilk defa uçakla direk kutsal topraklara uğurlamanın büyük heyecanını yaşadı. Hacı adaylarını uğurlama programı,Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan İl Müftümüz Yavuz Karabayır, hacı adaylarına "Siz Allah'ın beytine ve mescidine uçarak gidiyorsunuz. Zaten insan sevdiğine uçarak gidermiş. Maddi-manevi duygularımızla şimdi burada bir program yapıyoruz. Allah haccınızı maddi-manevi kolay eylesin. Maddi olarak sağlığınızı muhafaza etsin inşallah. Aynı şekilde de manevi olarak boş gidip dolu gelesiniz inşallah. Ümmet-i Muhammed'e ve memleketimize dua edesiniz, afiyetle gidip sıhhatle dönesiniz inşaallah." temennilerinde bulundu. il Müftümüz konuşmasını, "Erzincanımız’dan bu yıl kutsal topraklara 255 hacı adayımız gidiyor. Bunlardan 171 hacı adayımız Diyanet İşleri Başkanlığımız hac organizasyonu ile, 84 hacı adayımız seyahat acentaları organizasyonu ile hac görevini ifade etmek üzere kutsal topraklara gidiyor. Biz bu gün Erzincan havalimanından 144’ü Erzincanlı olmak üzere Erzurum ve Gümüşhane’den gelen toplam 158 hacı adayımızı Kabe'ye gitmek üzere Cidde'ye yolcu edeceğiz. Ayrıca bu hacılarımız içerisinde evlatlarını bu vatana şehit olarak veren ve vatan uğrunda evlatlarını gazi eden şehit ve gazi yakınlarımız da var. Bu ne büyük nimet, bu ne büyük devlet! Allah bu nimeti elimizde almasın inşaallah. Bu yıl bir ilki yaşıyoruz. Erzincan Kafilemiz doğrudan kutsal topraklara uçuyor. Allah herkese nasip etsin" diyerek tamamladı. Programa katılan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy da, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu. Program İl Müftümüzün yaptığı dua ile sona ererken, yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları duygu dolu anlar yaşadı.