06.11.2017

Aile ve Değerler Eğitimi Seminerleri

İlimiz uzman vaizi Emine Sağlam, merkez ve beldelerimize bağlı çeşitli Kur’an kurslarımızda "Aile ve Değerler" eğitimi seminerlerine başlamıştır. Çukurkuyu Mehmet Efendi, Kavakyolu İfakat Tanoğlu, Aydınlık Evler ve Hafız Hamza Nazır Kur’an kursunu ziyaret eden Sağlam, cami ve Kur’an kurslarımızda yaptığı sohbetinde, bu ziyaretlerimizin Cuma ve Perşembe günleri gerçekleşeceğini, bu projemizin gayesinin mahallinde problem taraması olduğunu, aile yapımızın korunması için doğru bilginin elzem olduğu anlattı. Bunun da doğru adresinin il müftülüğümüz bünyesinde hizmet veren Aile ve Dini Rehberlik Büromuzun olduğunu ifade etti.

Sağlam, toplum olarak refah seviyemizin yükselmesiyle özellikle çocuklarımızda yalnızlaşma duygusunun artıp, paylaşım duygusunun azaldığını, bunun da bencillik ve tahammülsüzlük duygusunu beraberinde getirdiğini vurgulayarak bunun faturası; mutsuz aileler ve boşanmalardaki artış olarak yine topluma mal edilmektedir” dedi.