28.11.2017

Erzincan İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Toplantısı Yapıldı

Erzincan İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Toplantısı 25.11.2017 Cumartesi günü il müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen, Gençlik koordinatörü, manevi rehberler ve kredi yurtlar kurumunda eğitim öğretime devam eden görevlilerle birlikte istişare ve değerlendirmelerde bulundu. Gençlik birimi bayan koordinatörü Vildan Öz hoca hanımın 'manevi rehberlik vazifesinin mahiyeti ve yapılagelen çalışmalar' hakkındaki sunumunun ardından çay ikramı ile toplantı son buldu.

Düzenli aralıklar ile yapılan bu değerlendirme toplantısında gerçekleştirilen ve gayet istifadeli geçen sunumun ardından, birer birer söz alan ve çeşitli birimlerde hizmet eden görevliler, ciddiyet, özen, muhabbet ve heyecan ile yaklaştıkları gençlik hizmetleri hususunda yapmış oldukları ve planladıkları hizmetlerden etraflıca bahsettiler.

Zaman zaman söze dâhil olan İl Müftüsü Karabayır, ahir zamanın en mühim meselesinin gençlik olduğunu gençlerimize ait meselelerin halledilmesi halinde şehrimizde hatta ülkemizde birçok meselenin deva bulacağından bahsetti.

Bu hizmetin bir gönül, bir hissiyat meselesi olduğuna hemen her sohbetinde dikkat çeken Yavuz Karabayır, görevlilerin bu işi artık bir yük olarak değil, omuzları ve başları üzerinde taşıdıkları bir kıymet olarak telâkki ettiklerini tesirli misaller ile ifade etti. Yakın tarihimizde tek bir talebenin dahi maddi manevi herhangi bir ihtiyacının temini için dahi seferber olan ve ciddi imkânsızlıklara rağmen zirveye varan hizmetleri îfâ eden çok değerli âlim ve hocalarımızdan misaller vererek, bugünün şartlarında geçmiş devrin ihlas ve bereketinin hedeflenmesinin ehemmiyetini anlattı.

Geçmişteki tecrübeleri ile Erzincan gençlik hizmetlerinde bir model oluşturan Vildan Öz hoca hanımın takdim ettiği sunumun soru - cevaplar ile değerlendirilmesinin ardından, planlanan diğer toplantılar ve gündem konularıyla birlikte şekillenecek çalışma esasları belirlendikten sonra düzenlenen toplantı nihayete erdi.