30.11.2017

Müftülük Personelimizden Mültecîlere Yardım

Erzincan Müftülüğü personelimizden bir grup arkadaşımız, ilimizde ikamet etmekte olup, ciddi anlamda aynî ve nakdî yardıma muhtaç durumda olan, giyecek, yiyecek, yakacak vb. diğer masrafları olan Suriye’li ve Afgan’lı ailelere, sığınmacılara yardım götürüyorlar.

Kış şartlarının da beraberinde getirdiği zorluk ve sıkıntılar göz önünde bulundurularak, yoksul Suriye’li ve Afgan’lı ailelerin yardımına koşan görevlilerimiz, bu konuda halkımızın hayırsever insanından da konuya ilgi göstermelerini ve katkı sağlamalarını bekliyor.

Yardımların dağıtıldığı mahal ve mahallelerde, mahalle muhtarının da destekleri yanısıra, yardıma muhtaç ailelerin çocuklarının sevinçleri görülmeye değer bir mutluluğu yaşatıyor. Dünya, iyilikle ayakta duruyor ve durmaya devam edecek...

Duyarlı insanlarımızın gerek gıda yardımı, gerek kullanılabilir ikinci el giyim eşyası, diğer ihtiyaç malzemeleri veya kullanılmamış eşyalar, barınma yerleri, kira talebi olmayan veya az bir bedel karşılığında sığınma evleri temin etmek suretiyle iyilik hareketlerinin bir parçası olmayı, fakirin, yetimin, yoksulun, kimsesiz ve çaresizlerin umudu olmayı kendilerine şiar edinmiş arkadaşlarımıza gereken hassasiyeti göstererek destek olunacağına olan inancımız tamdır.