01.12.2017

KYK Kız Yurdu’nda Mevlîd-i Nebî Programı

İlimiz Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu’nda manevî rehberlerimiz organizasyonuyla, “Mevlid-i Nebî” programı düzenlendi.

Programa İl Müftümüz Yavuz Karabayır ve Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürümüz Ali Şen davetli olarak katıldılar.

Programda bir konuşma yapan İl Müftümüz Yavuz Karabayır, “gerçek anlamda Peygamber sevgisi nasıl olmalı” konusu üzerinde açıklamalarda bulundu. Yüce Allâh’ın bir damla sudan var etmiş olduğu ve üstün vasıflarla donattığı insanoğlunun, dünya üzerinde yaratılış gayesine uygun bir hayatı sürdürmesi ve bunun karşılığında da ebedî mükâfatlara nâil olabilmesi için bir takım kurallar koyduğunu söyledi.

İnsanlığın dirilişine vesile olan ilâhî vahyin doğrudan muhatabının insan olması hasebiyle peygamberlerin gönderildiğini ve dünya-âhiret dengesini kurmak ve huzuru sağlamak için peygamberlerin, üstlendikleri sorumluluğu bihakkın yerine getirdiklerine vurgu yaptı. Konuşmasını İstiklâl şâiri Mehmed Âkif’in;

“Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta,

Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi!”

Dizelerinden hareketle; “İnsanlığın, varlık ve âlem hakkındaki yerleşik bakış açısını tümüyle değiştirip, yerine Rahmânî anlayışı yerleştiren Hz. Peygamber (s.a.s)’in dünyamızı teşrifleri; insan-bilgi ve gaye tasavvurunda gerçekleştirdiği büyük fetihlerle, âlemdeki bütün kilitli kapıları açan mânevî bir anahtar mesabesindedir.

“Andolsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir.” (Tevbe, 9/128) mübârek beyanıyla, mü’minlerin gönüllerinde merhametin peygamberi, güzel ahlâkın ve tevhîd ve vahdetin mimarı olarak yerini almıştır.” Diyerek devam etti.

Programın sonunda, yapılan Siyer-i Nebî yarışmasında dereceye giren ilk oniki öğrenciye müftülüğümüz ve Erzincan Diva Sen il temsilciliği tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler takdim edildi.