04.12.2017

Gençlere Özel “Manevî Rehberlik” Sohbetleri

Cumartesi sabahları şehrimizde gelenek haline dönüşen il müftümüz Yavuz Karabayır’ın sabah namazı sohbetleri hemşehrilerimizin teveccühleri ile gün geçtikçe bereketlenmektedir.

Seher vaktinin kıymetli anlarında saf tutup, huşû içerisinde Mevla’ya niyazda bulunan camii kebir cemaatinin diğer bir müdavimi ise kız ve erkek talebelerden müteşekkil üniversite talebeleri…

Şehir merkezinden oldukça uzakta bulunan, yurtlarından gittikçe artan bir sayı ile sabah namazı, sohbet ve çorba ikramına gelen gençler, namaz akabinde çay evinde müftümüz ile yeniden bir araya gelip, çay ocağında samimi sohbetin oluştuğu bir zeminde müşkillerini hallediyorlar.

Erzincan gençlik hizmetlerinin KYK’lardaki mühim bir hizmet alanı olan “manevi rehberlik” sisteminde vazifeli olan müftülük mensubu hanım ve erkek rehber hocaların mihmandarlığında gelişen bu faaliyetin bir neticesi de, ömürlerinin baharında olan gençlerle bu tarz faaliyetlerde bir ve beraber olup daimi bir birlikteliği tesis edebilmek.

Manevi ve sosyal manada istikbal vadeden gençlik hizmetlerinin, manevi rehberlik şubesinden istifade ettikleri için teşekkür eden talebeleri ve hocalarını; “hoş geldiniz safâlar getirdiniz, feyz ve nur getirdiniz. Allah bu ihlâslı davranışlarınızı hayırla bereketlendirsin” diyerek karşılayan Müftü Bey, bu neşeli çay sohbetini şu duayı ederek tamamladı:

Cenâb-ı Hak umduğunuza nâil, korktuğunuzdan emin eylesin.