02.12.2017

İl Müftülüğümüz ve KYK İşbirliği İle Üniversite Camii’nde Mevlid-i Nebî Programı

Servis hizmetinin belediyemiz tarafından sağlandığı Mevlid-i Nebî programına Mengücekgazi Terzibaba Kız Öğrenci yurtlarından ve Pîr-i Sâmi ile Pîr-i Muhammed erkek öğrenci yurtlarından iştirak eden öğrenciler için, Kredi Yurtlar Kurumu yöneticileri, Erzincan Üniversitesi Öğretim Görevlileri, Üniversite Camii görevlileri ve KYK’da görevli Diyanet İşleri Başkanlığı Manevi Rehber görevliler tarafından hazırlanan program, Kur’ân-ı Kerim, mevlid-i şerif, ilâhi ve kasidelerin okunması ve Üniversite öğretim görevlilerinden Mustafa Yalçınkaya’nın sohbeti ve sonrasında yapılan dua ile son buldu.

Muhabbet yüklü bu faaliyet dolayısıyla Hz. Peygamber efendimizin bir kez daha yâd edilmesi ve sînelerin onun zikredilmesiyle yüklendiği heyecan, yapılan bu tür faaliyetlerin belli gün ve haftalarla sınırlı olarak yapılması değil, toplumun her kesimini kuşatacak ve özellikle gençlerimizin onun rehberliğini idrâk edip sorumluluk üstlenecek çeşitli platformlarda yürütülmesi gerektiği ifade edildi.