06.12.2017

Çocuklarda Ahlâkî Gelişim ve Karakter Eğitimi Konferansı

İl Müftümüz Yavuz Karabayır, "Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne-Baba Rolleri Projesi" kapsamında ilimiz TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler (Proje Okulu) nda bir konferans verdi.

Programa okul yönetimi, bazı müftülük çalışanları, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldılar. İl Müftümüz burada yaptığı konuşmasında gençlere ve ailelerine; "Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne-Baba Rolleri Projesi" kapsamında okullarımızda velilerimize yönelik seminerler verilmektedir.

Biz de bu gün burada öğrenci ailelerimize "Çocuklarda Ahlâki Gelişim ve Karakter Eğitimi" üzerine sizlere bazı önemli tespit ve tavsiyelerimizi aktarmaya çalışacağız.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerin; sosyal, bilgiye dayalı, duygusal ve ahlâkî yönden sağlıklı olarak gelişebilmeleri, okul-aile-çocuk arasındaki iletişimin çok kuvvetli olmasına bağlıdır.

Bu anlamda sizlerin, bilinçli birer anne ve baba olarak çocuklarımızın eğitim sürecinin uzağnda kalmayacağınızı, kalmamanız gerektiğini önemle ifade etmek istiyorum" diyerek konuşmasını sürdürdü.

Program sonunda İl Müftümüze katılımından ötürü bir plaket takdim edildi.