27.01.2018

Umreciler Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığımız 2017-2018 yılı umre organizasyonuyla, yarıyıl tatilinde öğretmen öğrenci turlarıyla kutsal topraklara giden 82 umrecimiz, Erzincan havalimanından dualarla uğurlandı. Yapılan programa İl Müftümüz Yavuz Karabayır, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Ünal, kafile görevlileri, umre yolcuları ve yakınları katıldı.

Uğurlama programında, ihramlarını havaalanında giyen ve Erzincan’dan doğrudan mukaddes topraklara gitmenin heyacanını yaşayan umrecilerle tek tek ilgilenen ve kısa bir konuşma yapan İl Müftümüz, Allah ve Resûlü’nün misafirleri olarak yola çıkan umrecilerimizden milletimize, devletimize ve ümmete dua etmelerini özellikle de kahraman askerlerimize ve emniyet güçlerimize dua etmelerini istedi.

Program, İl Müftümüzün yaptığı dua ile sona ererken, yakınlarıyla vedalaşan umreciler duygu dolu anlar yaşadı.