29.03.2018

Refahiye İlçesi Çok Programlı Lise Salonunda “Çanakkale ve Şehitlik” Konferansı

28.03.2018 tarihinde İl Müftümüz Yavuz Karabayır, Refahiye İlçesi Çok Programlı Lisesi Konferans Salonunda “Çanakkale Ruhu ve Şehitlerimiz” teması üzerine bir konferans verdi.

Refahiye İlçe protokolü ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen konferansta il müftümüz Yavuz Karabayır; Çanakkale’yi ölümsüz kılan rûhu Kur’an’dan ayetlerle ve Resûl-i Ekrem Efendimizin Hadis-i Şeriflerinden misallerle târih şuuru içerisinde misallendirerek anlattı. Çanakkale’yi geçilmez kılan dün ki rûhun bugün ne merhalede olduğunu, nasıl bir bilinçle o ruhu bu milletin bugün benzer bir tablo ile 15 Temmuz’da nasıl ortaya koyduğunu anlattı. Tarihten ibretli hadiselerden örneklerle, şiirlerle ve yabancı devlet adamlarının dahi Çanakkale üzerine söyledikleri itiraf niteliğindeki sözlerle tarihe ışık tuttu.

Bir devrin kapanıp bir devrin başladığı yer olan Çanakkale’yi nesillerimize, bu günün insanlarına mutlaka doğru anlatmak gerektiği üzerindeki kanaatlerini dile getirdiler. Program, öğrencilerin hazırladıkları çeşitli etkinliklerin sunumuyla devam etti.