15.04.2018

"Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" Yapıldı…

İlimiz Erzincan'da, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, imam hatip liseleri arasında düzenlenen "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması''nın bölge finali yapıldı.

Müftülüğümüz Konferans Salonu'ndaki finale Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars ve Muş illerinden 10 öğrenci katıldı.

Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Harun Şimşek, burada yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan öğrencilere başarılar dileyerek bölgelerinde birinci olan öğrencilerin, Türkiye finallerinde bölgelerini temsil edeceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Uzmanı Lokman Yıldırım da bu yarışmaların öğrencilere mesleki tecrübe kazandıracağına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Din Öğretimi Genel Müdürlüğü olarak temsil kabiliyeti yüksek, tarihi ve kültürel miraslarının farkında, iyiliğin egemen olması için çalışan, akademik ve mesleki dayanışmayı sağlayan bir nesil yetiştirmek temel prensiplerimizdendir. Bu sebeple bizleri hedefe ulaştıracak birçok etkinlik ve yarışmalar düzenlemekteyiz. Bu etkinliklerden biri de bu yarışmadır. Okul, il, bölge ve Türkiye finalinden oluşan bu yarışmalar, öğrencilerimizin mesleki tecrübe edinmesine sebep olacaktır."

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuyan olmak için yarıştı. Yarışmanın jüri üyeliğini, Erzincan İl Müftümüz Yavuz Karabayır, Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı, İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yalçınkaya, Camii Kebir İmam Hatibi Adem Kocatürk ile Şemseddin Uçar Tatbikat Camii İmam Hatibi Hamit Atalay yaptı.

Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Arfat, 96.2 puanla birinci olurken, Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Süheyl Uzer 93.2 puanla ikinci, Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil Toptaş ise 92.6 puanla üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere Müftülüğümüz tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Bölge finalinde birinci olan Arfat, Mayıs ayında yapılacak Türkiye finalinde bölgeyi temsil edecek.

Programa Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Acar, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve öğrenciler ile aileleri de katıldı.