25.04.2018

57. Alay İçin Vefâ Yürüyüşü Yapıldı…

Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri, “57. Alaya Vefa Yürüyüşü” ile Erzincan’da anıldı.

İlimiz Cami-i Kebir’inde sabah namazının kılınmasının ardından İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır, Çanakkale konulu vaaz verdi. Müftümüz Karabayır verdiği vaazda; "Tarih bir milletin hafızasıdır. Hafızasını kaybetmiş olan bir insan nasıl olursa, hafızasını kaybetmiş, hafızasını unutmuş, kim olduğunu unutmuş bir nesil de başıboş bir millet olmaya mecbur kalmış demektir" şeklinde konuştu. Vaazın ardından sabah namazını kılan gençlere ve vatandaşlara Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanlığı tarafından Çanakkale’de 57’nci Alayın son yemeği olan kırık buğday çorbası ikram edildi.

Gençlerimiz ve Mehmetçiklerimiz ellerinde Türk Bayrakları ile tekbirler eşliğinde Camii Kebir’den Erzincan Gençlik Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca askerler ve gençler "Vatan sana canım feda" "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" nidalarıyla gök kubbeyi inlettiler.

Erzincan Gençlik Merkezi’nde yürüyüşün bitmesinin ardından Boyacılar Camii İmam Hatibi Yusuf Kocatürk tarafından şehitlerin hatırası için Kur’an-ı Kerim tilavet edildi ve İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır tarafından yapılan dua ile program sona erdi.