26.04.2018

“Örgütlü Din İstismarı” Konulu Bir Dizi Konferanslar Verildi

Diyanet İşleri Başkanlığımızın ülkemiz genelinde başlattığı ‘Din İstismarı ile Mücadele, Kur’an ve Sünnete Dayalı Sahih Dini Bilgi ile Aydınlanmak’ temalı seminer ve konferanslar kapsamında, ilimizde misafir olarak bulunan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Fikret Gül ve Uzman Vaiz Aynur Yaşar’dan oluşan ekip, ilimiz genelinde müftülük personelimize, halkımıza, üniversite, imam hatip liseleri ve diğer dengi okullara, Kur’an kurslarımıza ve özelde hanımlara olmak üzere bir dizi seminer ve konferanslar verdiler.

Bu kapsamda Müftülüğümüz Konferans Salonunda 26 Nisan Perşembe günü saat 09.00 itibariyle İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticisi personelimize yönelik ‘Din İstismarı ile Mücadele, Kur’an ve Sünnete Dayalı Sahih Dini Bilgi ile Aydınlanmak’ temalı bir konferans düzenlendi.

Sunuculuğunu Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürümüz Ali Şen’in yaptığı ve Saygı Duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Boyacılar Camii İmam Hatibi Yusuf Kocatürk’ün tilâvet ettiği Kur’ân-ı Kerim ile başlayan konferansa, İl Müftümüz, İlçe Müftüleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, Daire Personeli ve ilimiz camii ve Kur’an kurslarında görev yapan tüm müftülük personeli katıldı.

Açış konuşmasını İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır yaptılar. Mutat Nisan ayı personel toplantısı gündem maddelerinin okunması ve değerlendirilmesinin ardından misafir konuşmacı hocalarımız kürsü alarak konferans sunumlarını yaptılar.

Bu bağlamda, çok önemli ve dikkat edilmesi gereken açıklamalarıyla Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Fikret Gül, Din istismarının arkasına gizlenen örgütlü terör örgütü FETÖ ve dehşete dayalı bir din istismarı ve istismarcısı DEAŞ örgütüne dair çeşitli önemli değerlendirmelerde bulundular, bilgiler verdiler.

Konferansın bitimiyle, makam ziyaretinde de bulunan misafir konuşmacılarımız, daha sonra Cuma namazı konuşmaları yapmak üzere Terzibaba Camii ve Merkez Yenişehir Camii (Cami-i Kebir) nde bulundular.

Aynı günün akşamı saat 19.30 itibariyle, halkımıza yönelik bir konferansla yine aynı tema üzerine konuşmacılarımız konferanslarını sundular.

Buradaki programa Sayın Valimiz Ali Arslantaş’ın yanısıra, Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Mustafa Alıcı, bazı akademisyenler, daire amirleri ve vatandaşlarımız katıldılar.

Program sonunda Sayın Valimiz Ali Arslantaş, müftülüğümüzün hazırladığı birer bakır işlemeyi misafir konuşmacılarımıza takdim ettiler.