10.05.2018

Kur’ân-ı Kerim'i “En Güzel Okumak İçin” Yarıştılar…

Erzincan İl Müftü vekili Harun Özkan, Erzincan İl ve İlçelerin birincilerinin yarıştığı “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” yarışmaları düzenlendi. İlimiz Cami-i Kebir’inde düzenlen Kur’an’ı güzel okuma yarışmasında jüri başkanlığını Erzincan İl Müftü Vekili Harun Özkan yaptı.

Erzincan İl Müftü vekili Harun Özkan, Erzincan İl ve İlçelerin birincilerinin yarıştığı Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmaları öncesinde yaptığı açıklamada; “Diyanet işleri Başkanlığı tarafından Din görevlileri ve camileri haftası münasebetiyle bu yarışmaları yapıyoruz” dedi.

Erzincan il müftü vekili ve komisyon başkanı Harun Özkan yarışma öncesinde yaptığı açıklama da;  “Diyanet işleri başkanlığımızın Camiler ve Din görevlileri Haftası münasebetiyle, her sene imamlarımız, müezzinlerimiz, Kur’an kursu hocalarımız arasında düzenlenmiş olduğumuz Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması, hafızlık yarışması, hutbe okuma yarışması ve ezanı güzel okuma yarışması gibi yarışmalarımız var. Bugün bunlardan Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması ve hafızlık yarışmasına katılacak kardeşlerimizi dinleyeceğiz değerlendireceğiz ve il birincisini belirleyip bölgeye göndereceğiz inşallah.” Dedi.

Özkan, “Şu anda ilimiz ilçelerinden katılan 7 tane din görevlimiz, imam hatibimiz var. Bunları komisyon üyelerimiz tarafından dinleyip en güzel okuyanı belirleyip, bölgede ilimizi temsil etmesi için inşallah göndereceğiz.  Bu yarışmaların amacı personelimizi aktif tutmak mesleki bilgilerini, hafızlıklarını canlı tutmalarını temin etmeye yönelik aktivitelerdir. Yarışmacılarımıza 100 üzerinden puanlama yapıyoruz. Güzel okuma, ses tonu, tecvit kuralları, makam gibi konularda puan veriyoruz. En fazla puan alan kardeşimizi, ilimizi temsil etmek üzere bölgelere göndereceğiz” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından hafızlar ve din görevlileri birinci olmak için ter döktüler.