29.05.2018

Başkanlığımızca Planlanan “2018 Ramazan Buluşmaları” İlimizde İcra Edildi

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü “Ramazan Buluşmaları” kapsamında Ankara ve İstanbul hariç diğer iller için 79 ekip oluşturuldu. Ekiplerde görev yapacak hocalar, merkez ve taşra teşkilatlarından görevlendirildi.

İl ve ilçelerde toplumun tüm kesimleri ile bir araya gelecek ekipler, camilerde yapacakları vaaz ve irşat çalışmalarının dışında, öğrencilerle iftarlarda buluşacak, şehit yakınları ve gazileri ziyaret edecek.

Huzurevlerini, sevgi evlerini ve cezaevlerini de ziyaret edecek ekipler, yapacakları konuşmalarda “İsraf Olmasın” temasını işleyecek, Ramazan ayı ile ilgili bilgi verecek ve Başkanlığın çalışmalarını anlatacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2018 Yılı Ramzan Ayı Programları kapsamında İlimize Vaaz ve İrşat hizmetleri için görevlendirilen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Uzmanı Kenan Tuzcu, Programlarını icra etmek için 24-25-26 Mayıs 2018 tarihlerinde İlimize teşrif ettiler. İl Müftü Vekilimiz Mahmut Bektaş’ın katılımı ile programlar sırasıyla şöyle icra edildi:

Makamda buluşma ve ziyaretin ardından Valilik ziyareti yapılarak Sayın Valimiz Ali Arslantaş makamında ziyaret edildi. Ardından, İlahiyat Fakültesi ve İmam Hatip Lisesi kurumsal ziyaretleri gerçekleştirildi.

İlimiz Cami-i Kebir’inde merkezi sistem vaazıyla Kenan Tuzcu, Boyacılar Camiinde ise Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu öğlen vaazını icra ettiler.

Kapalı ve Yarıaçık cezaevi ziyaretleri, Huzur Evi Ziyareti ve burada icra edilen programın ardından misafir hocalarımız, Süreyya Hanım Yatılı Kız Kur’an Kursu ziyaretinde bulunarak hafızlık eğitimi alan öğrencilere hitap ettiler.

Akşam iftarını müftülüğümüz personeli ile birlikte gerçekleşiren irşad ekibi teravih namazı öncesi sohbetlerini icra ettiler.

Cuma günü yürütülen programlar kapsamında, İlahiyat ve İmam Hatip Liselerinde birer konferans veren misafir irşad ekibi, Cuma vaazı için Cami-i Kebir merkezi sistem vaazıyla Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu, Terzibaba Camii’nde ise Kenan Tuzcu hocamız sohbetlerini yaptılar. Günün akşamında ise İlimizin Ulusal yayın yapan Tv kanalı ERT Şah TV aracılığıyla saat 14.00’de canlı yayınla izleyici karşısına çıktılar. “Ramazan, Oruç, Kur’an ve israf” konuları üzerine söyleşide bulundular.

Işıkpınar Çocukevi ziyareti, Sümbül Valide Sultan Yatılı Kız Kur’an Kursu ziyareti, TDV Erzincan Şubemizin Recep Demir Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda hazırladığı iftar programı ve buralarda yapılan irşad sohbetlerinin ardından hocalarımız yine camilerimizde teravih namazı öncesi sohbetlerde bulundular, teravih namazının ardından ilimize özel Belediye Başkanlığımızca icra edilen “Şehr-i Can’da Ramazan Akşamları” programına katılarak, müftülğümüzü temsilen programlarını icra ettiler. Türkiye Diyanet Vakfı’mızın başlattığı ve camilerimizin imar ve inşasına yönelik “Bir Tuğla da Benim Olsun” kampanyasına vurgu yaptılar.

26 Mayıs 2018 cumartesi günü icra edilen programlar kapsamında irşad görevlisi hocalarımız, Erzincan ili Refahiye İlçesi merkez camiinde yapılan vaazın ardından makam ziyaretleri, Refahiye Merkez Yatılı Kur’an kursu ziyareti, şehit aileleri ziyareti, iftar programı ve teravih namazı öncesi sohbetleriyle İlçe programlarını tamamladılar.

İlimizde yürüttükleri Ramazan Buluşmaları kapsamında vaaz ve irşatlarını, ziyaret ve çeşitli etkinliklerdeki icralarını gerçekleştiren hocalarımız, daha sonra ilimizden ayrıldılar.