01.06.2018

Şehr-i Can’da Ramazan Akşamları

Her yıl Erzincan Belediye Başkanlığı’nca geleneksel olarak tertip edilen “Şehr-i Can’da Ramazan Akşamları” programlarına, Erzincan İl Müftülüğü olarak ta katkı sunulmaktadır. Ramazanın her hafta Perşembe akşamları çeşitli etkinlik ve gösterilerle halkın huzuruna çıkarak, meşru ölçüler içerisinde hoşça vakit geçirilmesine destek vermeye çalışılmaktadır.Vali Ali Arslantaş’ın, Belediye Başkan Vekili Metin Yıldırım’ın, İl Müftü Vekili Mahmut Bektaş’ın, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy’un ve halkın da katılımıyla 31 Mayıs 2018, “Şehr-i Can’da Ramazan Akşamları” programı, coşkulu bir katılımla icra edildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Cezaevi Vaizi Mehmet Aydoğan; gecenin anlam ve önemi, Ramazan teması olan “israf olmasın” konusuna yaptığı vurgu ve infâkın önemi, Ramazan gecelerinin nasıl ihya edilmesine yönelik açıklamaları ile devam etti. Erzincan Müftülüğü İlahi ve Kaside Grubunun seslendirdiği ilahiler, kasideler, şiirler ve deyişlerle program son buldu.

Haberin Videosu