07.06.2018

Murat İşhanı Mescidinden Geleneksel İftar Programı

06.06.2018

İlimiz Murat İşhanı Mescidinde her yıl mutat olarak düzenlenen ve bir gelenek haline gelen iftar programlarının dün akşam beşincisi gerçekleşti.

Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, İl Müftü Vekili Mahmut Bektaş ve çeşitli kurum amirlerinin de iştirak ettiği iftar programı, İl Müftülüğü ilâhi ve kaside ekibinin icrası ile başladı.

Hayırsever esnaf ve işadamlarının katkıları sayesinde Murat İşhanı Mescidi tarafından tertip edilen programa 250 civarında davetli katıldı.

Hem çarşı esnafı hem de civardaki esnafın yanı sıra, Afganistan Suriye ve Filistin’li hemşehrilerimizin de misafir olduğu ve katılımcıların birlik, beraberlik ve muhabbet zemininde buluşup kaynaşmasına vesile olan davet, İl Müftü Vekili Mahmut Bektaş Hocamızın yaptığı sofra duası ile hayırseverlere ve misafirlere katılımlarından ötürü yaptığı teşekkür konuşmasının akabinde sona erdi.

Müftülüğümüz tarafından sene içerisinde Murat İşhanı ve civarındaki hanım esnaflara yönelik Kur’an kursu, sohbet ve esnaf ziyareti faaliyetlerinin düzenli olarak yapılması sebebiyle İl Müftülüğü mensubu hoca hanımlar ile uzun süredir tanışan hanım esnaflara da, husûsî bir ortamda hazırlanan iftar sofrasıyla hanımlar iftar ettiler. Hayırsever ikram sahiplerine teşekkür ettiler. Programın neticesinde tüm davetlilere İslam kültür ve medeniyetimizin nazenin bir mirası olan ‘diş kirası’ usulünce çeşitli hediyeler takdim edildi.

Programdan memnuniyetle ayrılan davetliler, hayır sahiplerine dua ve selamlarını ileterek böylesi faaliyetlerin esnaf arasında muhabbet ve birlik-beraberlik duygularının daha da pekişmesine vesile olduğunu ifade ettiler.