26.06.2018

Müftülüğümüzde İlk Resmi Nikah İşlemi Gerçekleştirildi

Erzincan İl Müftülük salonunda Hacer Aksu ve Sadrettin Burak Reyhan çiftinin nikah merasimi şahitler huzurunda gerçekleştirildi.

Erzincan İl Müftülüğü Konferans Salonunda Hacer Aksu ve Sadrettin Burak Reyhan çiftinin nikah merasimi şahitler huzurunda gerçekleştirildi. Nikah merasiminde ilk olarak Erzincan İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra Erzincan İl Müftü Vekili Mahmut Bektaş resmi nikahı kıydı. Nikah sonrasında İl Müftü Vekili Bektaş, dua edip çifte evlilik ile ilgili konulara dair dini tavsiyelerde bulundu.

Erzincan İl Müftülüğü tarafından ve ilk olarak nikahları kıyılan Hacer Aksu ve Sadrettin Burak Reyhan çifti, Erzincan'da müftülük tarafından ilk kez nikahlarının kıyılmasından dolayı duydukları mutluluğu ifade ettiler.

Erzincan İl Müftü Vekili Mahmut Bektaş, müftülük tarafından yapılacak olan resmi nikahların Pazartesi ve Çarşamba günleri gerçekleştirileceğini ifade etti. Bektaş; "Bugün sevinçli ve hayırlı bir gündeyiz. Erzincan İl Müftülüğü olarak ilk resmi nikahı kıymış bulunmaktayız. Bundan sonra İnşallah Pazartesi ve Çarşamba günleri İl Müftülüğü olarak burada resmi nikahı kıyacağız. Bu nikahımız ile ilk önce resmi işlemlerimizi yapıyoruz. Sonra duamızı yapmak sureti ile bütün çiftlerimize mutluluk temennisinde bulunmaktayız. Rabbim bütün evlenen kardeşlerimizi mutlu, mesut ve bahtiyar eylesin. Vatandaşların şu anda çok bir yoğunluğu yok. Ama duyuldukça yaygınlaşacağını ve taleplerin artacağını düşünüyoruz. Bu merasimi Pazartesi ve Çarşamba günleri gerçekleştireceğiz" dedi.