19.08.2018

Meslektaşlarımıza Son Görev

17 ağustos 2018 tarihinde Cuma günü saat 15:00 sıralarında Tercan ilçe müftülüğümüzde yaşanan menfur silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden personelimiz, Erzincan Tercan İlçesi, Bingöl ve Erzurum İllerinde düzenlenen törenlerle dâr-ı bekâya uğurlandı.
Erzincan’ın Tercan ilçe meydanında düzenlenen cenaze törenine Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, Tercan Kaymakamı Kürşad Karaca, Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, bazı kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yaşamını yitiren personelimizin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tercan İlçe Müftülük memuru Rasim Kılıç ile Kervansaray Camii İmam-Hatibi Harun Yakup Günday 18 Ağustos Cumartesi günü ikindi namazının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in taziye konuşması ve İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin'in kıldırdığı cenaze namazlarının ardından Ahmet Yesevi Camii’nden alınarak ilçe mezarlığında ebedî istirahatgâhlarına uğurlandılar.
Tercan İlçe Vaizi ve Müftü Vekilliği görevini yürüten Ersin Kan, 18 Ağustos Cumartesi günü doğum yeri olan Bingöl’ün Elmalı köyünde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Bingöl’deki programa il müftülüğünü temsilen Personel Şube Müdürü Köksal Durdu ve Personel şefi Bilal Dal katıldılar.
Müezzin-Kayyım Muhammed Küçükyıldız ise, 19 Ağustos Pazar günü öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Erzurum’da toprağa verildi. Düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ve Çayırlı Müftüsü Özer Cömert katıldı. Buradaki cenaze töreninin ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen ve Erzurum Müftü Vekili, Yakutiye ve Palandöken Müftüleri Tercan’da cenaze yakınlarına taziyede bulundular. Ayrıca Bingöl Valisi Ali Mantı ve İl Müftüsü Muharrem Genç de Ersin Kan’ın ailesine taziyede bulundular.