T.C. ERZİNCAN VALİLİĞİ
İL MÜFTÜLÜĞÜ

İl Müftü Vekilimiz Mahmut BEKTAŞ

Mahmut BEKTAŞ

Çorum ili Dodurga ilçesi Alpagut köyünde doğdu. Ortaokul ve liseyi Çorum Merkez İmam Hatip Okulunda okudu. 1997 -2002 yıllarında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okudu. Göreve başladığı Diyanet İşleri Başkanlığında 2002- 2003 yıllarında Erzurum Şenkaya İlçesinde İmam Hatip olarak görev yaptı. 2003 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açmış olduğu vaizlik imtihanında başarılı oldu ve 2004 yılında Erzurum İl Müftülüğüne Vaiz olarak atandı. 2005 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü'nde 6. dönem kursiyer olarak başlayıp 2008 yılında mezun oldu. 2008 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisansını tamamladı. Halen aynı üniversitede doktora eğitimine devam etmektedir. 2008 - 2011 tarihleri arasında sırasıyla Adana Karataş ve Adana Çukurova İlçe Müftülüklerinde Vaiz olarak görev yaptı. 2011 yılında Kayseri Kocasinan İlçe müftülüğüne Vaiz olarak tayin oldu. 2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açmış olduğu kariyer imtihanında başarılı olup aynı İlçe Müftülüğüne Uzman Vaiz olarak atandı. 2015 Kasım ayında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapmış olduğu görevde yükselme İlçe Müftülüğü sınavını kazandı. Bu sınav neticesinde Erzincan İli Otlukbeli İlçe Müftülüğüne İlçe Müftüsü olarak atandı ve 05.01.2016 tarihinde görevine başladı. Yaklaşık 1,5 yıl görev yaptıktan sonra Refahiye İlçe Müftülüğüne atandı. 25.04.2017 tarihinde Refahiye İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. 14.05.2018 tarihi itibariyle de Erzincan İl Müftü Vekili olarak görevlendirilmiş ve halen bu görevi devam ettirmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.